Juuls Hummus Utrecht

Voor alle hummus liefhebbers: Juuls Hummus in Utrecht is the place to go

Een net geopende eetwinkel met hummus in Utrecht; toen ik dit hoorde, kon ik het niet laten er meteen even langs te gaan. Je kunt me echt wakker maken voor een goede hummus en voor die van Juuls Hummus het liefst zo vaak mogelijk. Julia en Remco zijn de ontzettend vriendelijke eigenaren van dit zaakje en met liefde bereidt Julia elke dag verse hummus; en dat proef je. Het authentieke, helaas geheime, recept komt uit Israël, waar Julia zelf ook vandaan komt. In Israël is het gerecht ontzettend populair en gelukkig heeft het hier ook zijn intrede gedaan.

Ga voor een goedgevulde Hummus Bowl of stel er zelf een samen

Ze hebben er dus geweldige bowls, vol met hummus en andere lekkere toppings. Je kunt zelf je hele bowl samenstellen, gaan voor een salade bowl of een voor jou samengestelde Juuls bowl, allemaal met hummus als hoofdingrediënt. Van toppings als kikkererwten met tahini, aubergine en champignons tot een heerlijke salade met couscous of quinoa.

De bowls worden geserveerd met een pita broodje waarbij je kunt kiezen uit wit of volkoren en je krijgt bij je bowl pittige saus (zchug), citroendressing, olijven en zoetzure augurken. Een volledige maaltijd waar je meer dan genoeg aan hebt!

Wij gingen voor de Juuls Bowl met kikkererwten met tahini en een met kikkererwten en aubergine en aten deze op in het zonnetje in het Wilhelmina park. Beide varianten waren een groot succes, de hummus is heerlijk romig en perfect van structuur. Nog een pluspunt: je krijgt meer dan genoeg hummus, waardoor je meteen je lunch voor morgen hebt (win-win!).

Utrecht is een toffe hotspot rijker waar je behalve hummus, ook producten uit Israël kunt kopen. Wij hebben ervoor gekozen om ons eten mee te nemen, maar er zijn ook een paar plekjes langs het raam om in het zaakje zelf te genieten van al dit lekkers.

Waar je Juuls Hummus vindt? Naast het Wilhelminapark op Baanstraat 1. Ga er zeker een keer langs! En wil je zelf hummus maken? Mijn eigen, heerlijke recept vind je hier.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *