3 x Hummus varianten

3 x hummus recept

Bereidingstijd per hummus: 20 minuten

Heb jij dit weekend ook heerlijk genoten van het weer? Mijn weekenden bestaan uit dagjes strand, picknicken en barbecueën in het park. Met fijne mensen om je heen, muziekje erbij en natuurlijk: eten! Hummus doet het altijd goed en is de perfecte dip voor groenten, maar ook om je stokbrood rijkelijk mee te besmeren. Het originele recept voor hummus vind je hier, maar na wat uitgeprobeerd te hebben, ben ik helemaal fan van onderstaande drie varianten! Probeer ze zeker eens uit en zet ze op tafel (of op het kleed) bij de volgende barbecue!

Hieronder zie je eerst nog even het originele hummus recept. Hiermee begin je, om vervolgens een van onderstaande varianten eraan toe te voegen.

Wat heb je nodig voor een flink schaaltje hummus:

  • Blender, staafmixer of keukenmachine
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 200 gram kikkererwten uit pot/blik
  • 3 eetlepels water
  • Snuf komijnpoeder
  • 3 eetlepels tahin
  • Het sap van een halve citroen
  • 1 teentje knoflook
  • Paar snufjes zeezout en peper

Hoe maak je het:

  1. Pers de teentjes knoflook of snijd ze fijn
  2. Stop alle ingrediënten in de blender/keukenmachine of in een kom als je de staafmixer gebruikt.
  3. Mix alles tot het goed gepureerd is en een glad mengsel is geworden. Mocht het nog te droog zijn, voeg dan iets meer olie of water toe aan het mengsel.

Variant 1 met rode biet en feta

Wat heb je nodig:
  • 2 voorgekookte rode bieten
  • Half blok feta (100gr)
Hoe maak je het:
  1. Snijd de rode bieten en feta in stukjes en voeg toe bij de hummus in de keukenmachine.
  2. Laat de keukenmachine even draaien tot alles goed met elkaar is vermalen
  3. Schep de hummus in een schaaltje en geniet!

Variant 2 met olijf en zongedroogde tomaat

Wat heb je nodig:
  • 8 groene olijven
  • ’n stuk of 6 zongedroogde tomaten
Hoe maak je het:
  1. Snijd de groene olijven doormidden en de zongedroogde tomaten fijn en voeg toe bij de hummus in de keukenmachine.
  2. Laat de keukenmachine even draaien tot alles goed met elkaar is vermalen
  3. Schep de hummus in een schaaltje en geniet!

Variant 3 met Ras El Hanout kruiden

Wat heb je nodig:

  • 2 theelepels Ras El Hanout kruiden
Hoe maak je het:

Easypeasy: voeg de 2 theelepels Ras El Hanout kruiden toe in de keukenmachine en maal alles goed door elkaar.

Zet de hummus vervolgens voor ’n uurtje in de koelkast, zo komen de smaken beter tot hun recht. Serveer met stokbrood, falafel of dip met naanbrood.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *