Bereidingstijd: 30 minuten
Is deze avocado burger geen kunstwerkje? Het kostte me wat geduld, maar dan heb je ook wat! Ik zag zulke burgers al vaker voorbij komen, maar een poging doen tot het zelf maken ervan leek me nogal een karwei. De schil van de avocado halen en de pit eruit krijgen is een flink gepriegel, maar het resultaat is het meer dan waard! Een heerlijk en gezond gerecht, waar je iedereen mee gaat verrassen aan tafel!
Wat heb je nodig voor 1 avocado burger:
- Pompoen- zoete aardappelburger (ik gebruikte die van Vivera, maar zelf maken kan natuurlijk ook!)
- 1 rijpe avocado (niet té zacht!)
- 1 tomaat
- Ongeveer 3 cm courgette
- Kleine rode ui
- 2 eetlepels hummus
- 25gr zachte geitenkaas
- Klein handje rucola
- Voor de garnering: sesamzaadjes
- Peper en zeezout
Hoe maak je het:
- Snijd de courgette, tomaat en rode ui in plakjes
- Bak de pompoen- zoete aardappelburger en de courgette in een pan met een klein scheutje olijfolie
- Ondertussen ga je aan de slag met de avocado… Snijd de avocado horizontaal doormidden en haal voorzichtig de bovenkant van de onderkant af
- Haal de pit eruit en peuter vervolgens de schil van de avocado af
- Gelukt? Yes! Snijd dan nu het achterste stukje van de onderkant van de avocado eraf; zo blijft hij staan op je bord
- Vul de onderste helft van de avocado met hummus en bestrooi met wat peper en zout
- Leg vervolgens de pompoen- zoete aardappelburger erop (ik heb hem wat kleiner gesneden, zodat hij mooi op de avocado past)
- Maak de burger af met de plakjes courgette, ui, tomaat en rucola en leg de bovenkant van de avocado erop
- Bestrooi de bovenkant met sesamzaadjes voor het echte burgerbroodje effect 😉
Is jouw avocado burger gelukt of heb je nog een idee voor een andere combinatie? Ik ben heel benieuwd naar het resultaat!
Smakelijk!
Wat te doen met de overgebleven rucola en humms? Probeer deze wortel wraps met falafel dan eens.
Geef een reactie