Bereidingstijd: 40 minuten
Wat is een buddha bowl? Iedereen kent de populaire poké bowls wel, maar de buddha bowls daarentegen zijn nog vrij onbekend. Een budda bowl is een kom gevuld met granen en verse groenten, vaak gecombineerd met eiwitrijke ingrediënten zoals ei en avocado. Ik ben dus echt geen poké bowl fan en dus was het tijd voor iets anders! Ik vind de combinatie van avocado met geitenkaas en hummus sowieso mega lekker, dus dit gerecht kón niet anders dan goed smaken. Met deze bowl heb je meteen je portie groenten binnen en quinoa is een bron van vezels, mineralen en heeft een laag vetgehalte. Lekker én gezond!
Wat heb je nodig voor 2 bowls:
- 200 gr quinoa
- 100 gr sojabonen
- 150 gr vers falafeldeeg (AH)
- 60 gr verse geitenkaas
- 2 flinke eetlepels pittige hummus
- 1 tomaat
- 1 avocado
- Handje walnoten
- 1/3 courgette
- 1 theelepel gedroogde koriander
- 1 theelepel Ras El Hanout
- Peper & zout
Hoe maak je het:
- Bereid de quinoa zoals staat aangegeven op de verpakking
- Was de tomaat en courgette en snijd ze in kleine blokjes
- Halveer de avocado, haal de pit eruit en snijd het vruchtvlees in stukjes
- Maak kleine balletjes van het verse falafeldeeg en druk ze plat tot mini burgertjes
- Bak ze in een goede pan met wat olijfolie
- Bak in een andere pan ondertussen de courgette, sojabonen en tomaat samen met de Ras El Hanout, gedroogde koriander en een snuf peper (en optioneel zout)
- Als de quinoa klaar is, verdeel je het over twee kommen
- Verdeel ook de groenten uit de pan samen met de avocado en de falafel
- Kruimel de verse geitenkaas over de bowl en garneer met wat walnoten voor een lekkere bite
- Als finishing touch schep je er nog een flinke eetlepel pittige hummus over en jouw buddha bowl is klaar!
Enjoy!
Bowls zijn hip! Wat dacht je bijvoorbeeld van deze Mexicaanse burrito bowl?
Geef een reactie