Bulgur

Bulgur met falafel, avocado, courgette en hummus

Kook je wel eens met bulgur? Nee? Zeker eens doen! Het is een gezonde graansoort uit het Midden-Oosten, maar heeft gelukkig ook hier zijn intrede gedaan. In bulgur zitten enorm veel vezels, eiwitten en mineralen. Dit lekkere gerecht staat met 30 minuten op tafel en vult erg goed. Op naar de supermarkt dus!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 350gr bulgur
  • 50gr rucola
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 150gr feta
  • 1 courgette
  • 100 gr kikkererwten
  • 4 eetlepels pittige hummus (gekocht of zelfgemaakt)
  • Falafeldeeg, deze van de AH is echt mega lekker, maar je kunt ook voorverpakte falafelballetjes gebruiken
  • Olijfolie
  • Peper & zeezout

Hoe maak je het:

  1. Kook de bulgur zoals aangegeven op de verpakking
  2. Snijd de tomaten, feta en avocado in stukjes
  3. Snijd de courgette in plakken en gril ze in een grillpan of tussen een tosti-ijzer
  4. Als je het falafeldeeg gebruikt, maak dan platte burgertjes van de falafel en bak ze met wat olijfolie in de pan aan beide kanten bruin
  5. Gooi de tomaten, feta, avocado, kikkererwten en gegrilde courgette in een saladeschaal, samen met de rucola en de bulgur
  6. Eindig met de warme falafel en een eetlepel hummus. Bestrooi met een snuf peper en zout en geniet!

Smakelijk!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *