Recepten

Mexicaanse burrito bowl

Mexicaanse burrito bowl
Bereidingstijd: 30 minuten

Mmm, wat heb ik genoten van dit gerecht! Een keer geen burrito wrap, maar een burrito bowl! Bowls zijn tegenwoordig hartstikke hip en na de sushi bowl, is het tijd voor een burrito bowl. De bowl is gevuld met ingrediënten die je normaal in je wrap stopt, maar dit keer geserveerd met rijst en guacamole. Een gezond maaltje dat snel op tafel staat: perfect voor een doordeweekse dag!

Wat heb je nodig voor 2 bowls:

  • 200 gr rijst
  • 200 gr mais
  • 1,5 avocado
  • 1 tomaat
  • 1 bakje cherry tomaatjes
  • 150 gr soja bonen
  • 1 jalapeño peper (als je van spicy houdt)
  • 50 gr aspergetips
  • Sap van een limoen
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1/3 courgette
  • Snuf komijn
  • Snuf gedroogde oregano
  • Peper & zout

Hoe maak je het:

  1. Kook de rijst zoals is aangegeven op de verpakking
  2. Snijd de avocado in stukjes, samen met de tomaat, rode ui en knoflook
  3. Doe de avocado, tomaat, halve rode, knoflook en wat sap van een limoen in een apart schaaltje en prak deze tot een guacamole. Voeg naar wens peper en zout toe. Zet het schaaltje even in de koelkast totdat je het gerecht serveert
  4. Snijd een klein stukje van de asperges af, was ze en snijd ze in stukjes
  5. Snijd de cherry tomaatjes doormidden en de courgette in stukjes
  6. Roerbak in een grote pan de andere helft van de rode ui met de courgette, asperges, mais, cherry tomaatjes en soja bonen + een snuf komijn, gedroogde oregano, zout en peper naar smaak
  7. Schep in een schaaltje de helft van de rijst en de helft van de geroerbakte groenten
  8. Snijd de jalepeño peper in stukjes en serveer erbij als je van pittig houdt
  9. Pak de guacamole uit de koelkast en garneer de burrito bowl met een flinke schep (vooral als je – net als ik – een groot liefhebber bent van guacamole).

Enjoy!

Geen zin in Mexicaans, maar wel in rijst? Wat dacht je van deze rode curry of rijst met pittige groenten en tempeh?

Heb jij dit gerecht gemaakt? Wat vond je ervan? Laat het weten in een reactie! 🙂

You Might Also Like

1 Reactie

  • Reply Renske oktober 13, 2017 at 8:52 am

    Jammie, ik heb dit recept gisterenavond gemaakt echt super lekker! Vega saai, now way! Ook heel makkelijk te bereiden.

  • Laat een Bericht Achter

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

    Ontvang 1 x per maand de nieuwsbrief van Bordvol - vol met het laatste nieuws en de lekkerste recepten.