Carrot cake Bordvol

Carrot cake

Wie begint er niet te kwijlen bij het zien van een groot stuk carrot cake/worteltaart? Ik wel! Niet zo #healthy, maar wel intens lekker en met die wortels erin, heb je meteen wat groente binnen. Tenminste, dat houd ik me voor ;). Er zijn honderden recepten te vinden voor carrot cake en na een paar gezondere veranderingen toegepast te hebben, ben ik gekomen tot de carrot cake der carrot cakes. Hopelijk vind jij ‘m net zo lekker als ik!

Wat heb je nodig:

Voor de carrot cake:

  • 250 ml kokosolie
  • 5 eieren
  • 3 middelgrote wortels
  • 200gr lichtbruine basterdsuiker
  • 350gr zelfrijzend bakmeel
  • Half zakje bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 3 theelepels speculaaskruiden
  • 1 theelepel kaneel
  • 10ml vanille extract
  • 100gr walnoten
  • 30gr rozijnen
  • Snufje zout
  • Taartvorm van 23 cm

Voor de topping:

  • 250gr cream cheese
  • 1 theelepel honing
  • 2 eetlepels citroensap

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Mix de eieren, basterdsuiker en kokosolie tot een egaal mengsel
  3. Voeg hier het zelfrijzend bakmeel, vanille extract, kaneel, speculaaskruiden en bakpoeder en een snuf zout aan toe. Mix nogmaals tot een beslag.
  4. Hak de walnoten in stukjes en rasp de wortels. Houd een deel van de gehakte walnoten over voor de garnering.
  5. Voeg de walnoten en wortels samen met de rozijnen toe aan het beslag en meng het goed met een spatel
  6. Schenk het mengsel in een met kokosolie ingevette taartvorm en zet in de oven voor 60 minuten op 170 graden
  7. Prik met een satéprikker in de taart om te kijken of hij goed is. Is de satéprikker droog, dan is de taart klaar. Haal hem uit de oven en laat de taart volledig afkoelen. Doe je dit niet, dan druipt de topping er meteen vanaf en dat wil je natuurlijk niet 🙂

De topping:

  1. Meng de cream cheese samen met de honing en citroensap in een kom en besmeer de taart en rijkelijk mee
  2. Met het overgebleven deel van de gehakte noten versier je de carrot cake tot een prachtexemplaar.

Hoe bewaar je het?

Niet! Gewoon zo snel mogelijk opeten.

Smakelijk!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *