Bereidingstijd: 60 minuten
Bananenbrood heb je tegenwoordig in wel honderd varianten. Ik vind het zo lekker dat er bij mij bijna wekelijks wel weer een nieuw bananenbrood in de oven staat! Dit keer heb ik er een gemaakt met cacao en pure chocolade en dankzij het toevoegen van wat baking soda wordt dit chocolade bananenbrood heerlijk luchtig: net een cake! En wie houdt daar nu niet van? Enjoy!
Wat heb je nodig:
- 4 eieren
- 3 rijpe bananen
- 1 eetlepel kokosrasp
- Handje ongebrande noten (walnoten, hazelnoten, of welke noten je lekker vindt)
- Een stuk of 8 ontpitte dadels
- 1 ½ theelepel baking soda
- 2 theelepels vanille extract
- 3 eetlepels cacaopoeder
- 75 gr 85% pure chocolade
- 200 gram zelfrijzend amandelmeel
- Cakeblik, bakpapier & oven
- Staafmixer of blender
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier in het cakeblik
- Pureer de bananen met een staafmixer of in de blender
- Snijd de dadels in kleine stukjes en hak de noten en chocolade fijn
- Klop in een kom de 4 eieren extra luchtig en voeg hierna de gemixte bananen met de dadels, cacaopoeder, vanille extract, kokosrasp, baking soda en het meel toe
- Roer het beslag goed door en voeg vervolgens de noten en pure chocolade toe
- Giet het beslag in het cakeblik en zet hem in de oven voor ongeveer 40 tot 45 minuten. (kijk na een half uurtje even hoe het gaat, elke oven is anders)
- Kijk of het bananenbrood goed is door er met een satéprikker in te prikken. Is de prikker droog, dan is je chocolade bananenbrood klaar
- Haal het uit de oven en laat het afkoelen (een beetje warm is het lekkerst!)
Hoe bewaar je het?
Chocolade bananenbrood kun je heel goed bewaren. Bewaar het in een afgesloten trommel of in wat bakpapier nadat hij helemaal is afgekoeld. Je kunt het bananenbrood ook in plakken snijden en vervolgens invriezen. Dan kun je er steeds een plak uithalen als je er zin in hebt!
Heb je zin in een ander bananenbrood? Probeer dan deze kruidige variant met speculaaskruiden eens! Ook superlekker!
Geef een reactie