fonQ Blogevent

Coffee cocktails – fonQ Blogevent

Op zaterdag 20 mei was het zo ver: het fonQ blogevent vond weer plaats! Een event voor foodbloggers met verschillende workshops en zelf in de keuken staan. We waren door fonQ uitgenodigd bij kookstudio Smaak in Utrecht en hier begonnen we na een welkomstwoordje met een interessante workshop over thee door Mariëlla Erkens van Bredemeijer. Er werd ons van alles over verteld, natuurlijk onder het genot van wat kopjes (of wijnglazen!) thee. Thee kun je namelijk ook uit een wijnglas drinken en er zijn zó veel verschillende soorten thee dat de een ook beter bij het ene gerecht past dan de ander. Wist je trouwens dat thee gezet met kraanwater héél anders smaakt dan als je bijvoorbeeld Spa blauw gebruikt? De smaak van de thee wordt door met kraanwater een stuk bitterder.

Na de thee workshop, was het tijd voor koffie. De informatie die we kregen was leerzaam en na een iced coffee met raketijsjes (ja echt!), gingen we aan de slag met coffee cocktails. Ikzelf houd niet van cola, maar deze variant was bij vele toch de favoriet. Geef mij maar de cocktail met tonic en koffie, die was heerlijk zomers en verfrissend!

Bereidingstijd: 15 minuten

Wat heb je nodig voor 2 coffee cocktails:

  • 1 flesje Fever tree tonic (of Fever tree cola voor de liefhebbers))
  • ’n stuk of 10 tot 12 ijsblokjes
  • 2 shots goede espresso
  • Een takje rozemarijn voor de garnering
  • Schijfje citroen of limoen

Hoe maak je het:

  1. Zet twee lekkere espresso’s
  2. Verdeel de ijsblokjes over de twee glazen
  3. Giet in elk glas een half flesje Fevertree tonic (of cola)
  4. Schenk over elk glas een espresso shot
  5. Garneer je cocktail met een schijfje citroen of limoen en een takje rozemarijn

Rietje erin, zoek een lekker plekje uit in de zon en geniet van jouw lekkere, dorstlessende coffee cocktail!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *