Wat een heerlijk, kleurrijk bordje; perfect voor een warme lente- en zomerdag of om een regenachtige dag even te doorbreken. Courgette is de ideale groente om te gebruiken met een spirelli en je kunt er eindeloos mee variëren. En dit lekkere, frisse courgetti gerecht staat ook nog eens zo op tafel!
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- Spirelli of rasp
- Peper & zeezout
- 4 voorgekookte rode bieten
- 3 courgettes
- 100gr spinazie
- 1 appel
- 250gr ricotta
- 250gr zachte geitenkaas
- 1 avocado
- 250gr cherrytomaatjes
- Handjevol pecannoten
Hoe maak je het:
- Haal de courgettes en de rode bied door een spirelli en bewaar ze los van elkaar in een schaal
- Bak vervolgens de courgetti kort in de pan voor zo’n 3 minuten
- Snijd de appel en de tomaatjes in stukjes
- Maak een dressing van in stukjes gesneden avocado, ricotta, peper en zout in een blender of staafmixer
- Begin met een bedje van spinazie op het bord, vervolgens wat warme courgetti, de slierten rode biet (rode bietti?), wat appel, cherrytomaatjes, geitenkaas en pecannoten. Top het gerecht af met een lepel avocado- ricotta dressing.
Met én ricotta én geitenkaas een echt gerecht voor kaasliefhebbers (waar je mij ontzettend blij mee maakt). Smakelijk!
Geef een reactie