Flammkuchen prei geitenkaas

Flammkuchen met prei, rode ui, courgette en geitenkaas

Bereidingstijd: 40 minuten

Heb je een borrel op de planning staan of heb je zin in een comfort lunch/diner? Dan is deze flammkuchen hét recept voor jou! Ik heb hem gisteren als lunch gegeten (gedeeld, niet helemaal alleen haha) maar als je er een lekkere salade bijmaakt, kan deze flammkuchen ook prima als avondeten worden gegeten!

Flammkuchen is eigenlijk een soort dunne pizza en wordt ook wel een tarte flambée genoemd. Ik dacht eerst dat het iets Duits was, maar blijkbaar komt het gerecht dus uit de Elzas, Frankrijk. Het deeg rol je uit en kun je vervolgens beleggen met alles wat je lekker vindt. Het is een stuk minder vullend dan pizza én bevat gelukkig ook iets minder calorieën. Maar let op: dit recept is er geen om elke dag te maken als je die summer body graag wilt behouden 😉

Wat heb je nodig voor 1 flammkuchen:

  • 1 rol flammkuchen deeg (jaja, het bestaat)
  • 1 prei
  • Halve rode ui
  • Halve gele (of groene) courgette
  • Klein bakje crème fraîche light (bakje van 125 gram, je hebt ongeveer de helft nodig)
  • 100 gram verse geitenkaas
  • Basilicum kruiden
  • Oregano kruiden
  • Peper en zout

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden
  2. Rol het flammkuchen deeg uit op een ovenplaat en rol de zijkanten een keertje om, zodat deze wat dikker worden
  3. Snijd de prei, rode uit en courgette in plakjes
  4. Bestrijk vervolgens het deeg rijkelijk met crème fraîche en bestrooi met wat peper, zout, basilicum- en oregano kruiden
  5. Leg de groenten op de flammkuchen en brokkel de geitenkaas eroverheen
  6. Bestrooi nogmaals met de basilicum- en oregano kruiden en zet hem in de oven voor ongeveer 20 minuten
  7. Controleer of het deeg lekker krokant is geworden. Zo niet, laat de flammkuchen dan nog wat langer in de oven staan

Serveer de flammkuchen op een leuke plank en snijd hem van tevoren in stukjes. Zo heb je het perfecte borrelhapje dat er naast lekker, ook nog eens heel fancy uitziet!

Ben je op zoek naar nog meer borrelhapjes? Een lekker stukje stokbrood met een van deze drie hummus varianten doet het ook altijd goed.

Enjoy en smakelijk!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *