Bereidingstijd: 30 minuten
’s Avonds een fris, licht maaltje gaat er altijd wel in bij mij. Als ik een avond niks heb gepland, heb ik echt geen bord vol eten meer nodig en kan ik genieten van een simpel gerecht, zolang het maar lekker is. En dát is precies wat deze quinoa salade is. Lekker gezond en fris van smaak én zo op tafel!
Wat heb je nodig voor 3 personen:
- 200 gr quinoa
- 75 gr verse granaatappelpitjes
- ½ gele courgette
- ½ groene courgette
- Half blok feta
- ½ komkommer
- 2 bosuitjes
- Paar blaadjes verse munt
Voor de dressing:
- Halve uitgeknepen citroen
- 2 theelepels balsamico (ik had van die dikkige, stroperige balsamico)
- Snuf peper, zout, komijn- en chilipoeder (hoeveelheid naar eigen wens)
- Scheutje olijfolie
Hoe maak je het:
- Kook de quinoa zoals staat aangegeven op de verpakking
- Snijd de komkommer en courgettes in kleine blokjes
- Snijd de bosui en blaadjes verse munt fijn
- Bak de courgettes zo’n 5 minuten met een klein beetje olie in een pan
- Als de quinoa klaar is, giet je het af en laat je de uitgelekte quinoa in de pan met deksel nog even rusten
- Doe de komkommer samen met de gebakken courgettes, bosui en blaadjes munt in een saladekom
- Maak een dressing door de bovenstaande ingrediënten die hiervoor bedoelt zijn bij elkaar in een schaaltje te mengen
- Meng de quinoa met de rest in de saladekom en giet de dressing eroverheen
- Verkruimel de feta en strooi over de salade
En jouw gezonde gerecht is klaar om opgegeten te worden!
What to do met de andere helft van het blok feta? Aan weggooien doen we niet, dus maak morgen eens deze koude pastasalade of wortelwraps.
Smakelijk!
Geef een reactie