Recepten

Gele courgetti met paprika, walnoot en een geitenkaas- avocado crème

Gele courgetti met paprika
Bereidingstijd: 40 minuten

Welcome to (food) heaven! Dit recept is verrassend goed gelukt én je bent er niet eens zo lang mee bezig; perfect dus. Het zit vol gezonde groenten en de geitenkaas- avocado crème maakt het lekker romig. Zorg ervoor dat je een spirelli in huis hebt en daarna op naar de supermarkt!

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 1,5 gele courgette (groen kan ook)
  • 4 vellen keukenpapier om de courgette mee te drogen
  • Half bakje cherrytomaatjes
  • Gedroogde tijm
  • Gedroogde basilicum
  • 1 teentje knoflook
  • ½ ui
  • Flink handje walnoten
  • 1 (oranje) paprika
  • 1 rijpe avocado
  • 30 gram zachte geitenkaas
  • Gedroogde tijm
  • Gedroogde basilicum
  • Chilipoeder (optioneel)
  • Peper & zout
  • Wil je je crème wat romiger, doe er dan een eetlepel crème fraîche doorheen

Hoe maak je het:

  1. Start met het maken van mooie spaghettislierten van de courgette met de spirelli
  2. Leg twee vellen keukenpapier op het aanrecht, verdeel hier de courgetti over en leg de andere twee vellen erboven op
  3. Druk alles aan en laat de gele courgetti zo wat drogen totdat je het gaat bakken
  4. Snijd de paprika in stukjes
  5. Om de saus te maken snijd je de avocado in stukjes, de helft van de walnoot maal je fijn, een halve knoflookteen knijp je uit en dit stop je samen met de geitenkaas, wat gedroogde tijm en basilicum en een snuf peper/zout in een blender/keukenmachine/staafmixer
  6. Snijd de ui en de andere helft van de knoflookteen fijn
  7. Bak de paprika en de cherrytomaatjes met wat olie in de pan voor zo’n 5 minuten
  8. Als dit klaar is, schep je het in een schaaltje en zet je de pan weer op het vuur met wat olie erin
  9. Doe hier de ui en knoflook samen met een snuf basilicum, tijm en optioneel chilipoeder in en bak het voor een paar minuten
  10. Vervolgens voeg je de (inmiddels drogere) courgetti bij
  11. Bak op hoog vuur voor een minuut of 5 totdat het een klein beetje begint te slinken, dan is de courgetti klaar
  12. Schep de courgetti in een schaaltje en doe hier wat gebakken paprika met tomaat bij en de geitenkaas- avocado crème
  13. Garneer de gele courgetti met wat fijngehakte walnoten voor een knapperige bite

Zo, stappenplan afgewerkt en tijd om te eten! Mocht je nog wat overhouden, dan kun je de courgetti ook koud eten als lunch. Enjoy!

Ben je benieuwd naar wat je nog meer kunt maken met courgetti? Bekijk ook eens deze courgetti met rode biet.

You Might Also Like

Geen Reacties

Laat een Bericht Achter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang 1 x per maand de nieuwsbrief van Bordvol - vol met het laatste nieuws en de lekkerste recepten.