Geroosterde paprikasoep

Geroosterde paprikasoep met feta

Ik ben een groot liefhebber van soep en ik probeer steeds weer voor iets nieuws te gaan. Normaal kook is de paprika tot deze zacht is, maar dit keer besloot ik om hem te roosteren voor een lekkerdere en vollere smaak en dat is gelukt! Een heerlijke geroosterde paprikasoep met veel vezels, voedingsstoffen en weinig calorieën; yum!

Wat heb je nodig voor 4 kommen:

  • 5 paprika’s
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 ml groentebouillon
  • Peper
  • Fetakaas

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven op 180 graden en leg hier de paprika’s op bakpapier in de oven voor 30 minuten
  2. Snijd de ui en knoflook fijn
  3. Haal de paprika’s uit de oven en stop ze in een afgesloten zakje voor 5 minuten
  4. Ontvel vervolgende de paprika’s en snijd ze in stukken
  5. Verwarm wat olie in een pan en bak de ui en knoflook glazig
  6. Voeg de paprika toe samen met 800 ml groentebouillon en een snuf peper
  7. Laat de soep pruttelen voor zo’n 15 minuten
  8. Haal de pan van het vuur en mix het met de staafmixer tot een gladde soep.
  9. Garneer de geroosterde paprikasoep met fetakaas; dit is echt een goede combinatie!

Wil je de soep iets meer spicy? Voeg er dan een rood pepertje aan toe of garneer met wat chilivlokken.

Smakelijk!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *