Gevulde courgette

Gevulde courgettes met bulgur, zongedroogde tomaat, mozzarella en basilicum

Met gevulde courgettes kun je alle kanten uit, want ze zijn werkelijk te vullen met álles wat je lekker vindt. Ik vind zelf mozzarella, tomaat en basilicum echt een topcombinatie, dus dit recept is zeker een blijvertje voor mij. Verder heb ik de courgettes gevuld met bulgur, een hele gezonde graansoort. Bulgur zit vol met vezels en eiwitten, wat zorgt voor een verzadigd gevoel. Daarnaast zitten er ook veel vitamine B in en mineralen als kalium, fosfor en magnesium.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • Staafmixer
  • Ovenschaal
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 2 courgettes
  • 100gr bulgur
  • 1 bakje cherry tomaatjes
  • 1 bakje met verse zongedroogde tomaat (ik had die van de ah)
  • Bol mozzarella
  • Verse basilicum
  • Peper en zeezout
  • Optioneel: geroosterde pijnboompitten

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Bereid de bulgur zoals staat aangegeven op het pak
  3. Snijd de courgettes in de lengte doormidden en schraap het vruchtvlees eruit. Bewaar het vruchtvlees in een kom en leg de courgettes in een ovenschaal, zodat ze niet omvallen
  4. Doe de zongedroogde tomaat samen met de yoghurt en een snuf peper en zout in een schaaltje en mix het met de staafmixer
  5. Als de burgur klaar is, meng je dit samen met het zongedroogde tomatenmengsel en het vruchtvlees van de courgettes
  6. Vul met dit mengsel de courgettes
  7. Snijd de tomaat en mozzarella in plakjes en beleg de gevulde courgettes ermee
  8. Zet ze voor 15 minuten in de oven
  9. Als de gevulde courgettes klaar zijn, haal je ze uit te oven en garneer je ze met wat blaadjes verse basilicum (en optioneel geroosterde pijnboompitjes)

Eet smakelijk!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *