Recepten

Crackers met lijnzaad en pitten

Lijnzaad crackers

Ben je je boterhammen beu en ben je op zoek naar een gezond alternatief voor de lunch? Maak dan deze gezonde crackers, gemaakt van gebroken lijnzaad en pitten!

Wat heb je nodig (voor zo’n 10 crackers):

  • 100gr gebroken lijnzaad
  • 20gr sesamzaad
  • 80gr pompoen- en zonnebloempitten (half/half)
  • 150ml water
  • Snufje zout
  • Bakplaat, bekleed met bakpapier

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Meng in een kom alle ingrediënten met elkaar en laat dit ongeveer 30 minuten staan
  3. Na 30 minuten zie je dat het mengsel een soort beslag is geworden; het lijnzaad heeft al het water opgenomen.
  4. Verdeel het beslag over een met bakpapier beklede bakplaat en maak er een dunne, rechthoekige plak van.
  5. Zet in de oven voor zo’n 20 minuten en haal de plaat hierna uit de oven
  6. Nu komt het moeilijke gedeelte; de ‘cracker plak’ omdraaien… Haal de plak met bakpapier en al van de ovenplaat en leg een nieuw stuk bakpapier op de plaat.
  7. Leg vervolgens de plak omgedraaid op het nieuwe stuk bakpapier en trek het oude bakpapier voorzichtig van de onderkant van de crackers
  8. Laat ook deze kant van de plak knapperig worden in 10 minuten
  9. Haal uit de oven en laat volledig afkoelen. Hierna kun je de plak in gelijke, smalle stukken snijden en heb jij heerlijke, verse en gezonde crackers!

Besmeer ze met een laagje hummus met wat rucola en gegrilde groenten en je hebt een heerlijke lunch of snack.

Tip: eet de crackers dezelfde dag of een dag later op, ze worden namelijk best snel zacht.

You Might Also Like