Recepten

Officieel online met… gezonde kokos cheesecake!

Kokos cheesecake

FEESTJE! Vanaf nu ben ik officieel online met Bordvol en dat vieren we met deze té lekkere kokos cheesecake. Like je me nog niet op Facebook of ben je vergeten me te volgen op Instagram? Snel doen dan! Als je me liked en volgt voor a.s. vrijdag 31 maart 12:00, maak je namelijk kans op deze heerlijke cheesecake, waarvan er twee worden verloot en die ik met heel veel liefde voor je maak én persoonlijk thuis bezorg.

Mocht je niet hebben gewonnen, dan kun je hem zelf maken door het recept hieronder te gebruiken. Hij is lekker gezond, omdat ik geen cream cheese, maar ricotta en kwark heb gebruikt en de bodem van koekjes heb vervangen door een bodem met havermout, dadels en walnoten. Maar be aware, de kans dat je nu twee stukken achter elkaar wilt eten, wordt wel een stuk groter met deze heerlijke kokos cheescake variant.

Wat heb je nodig voor een taart (8 tot 10 stukken):

De bodem:

  • 15 verse dadels
  • 125gr havermout
  • 80gr walnoten
  • 4 eetlepels kokosolie

De vulling:

  • 750gr (1,5 bak) kokos kwark van Optimel
  • 250gr ricotta
  • 2 eieren (1 ei en 1 eiwit)
  • 1 tot 2 eetlepels citroensap
  • Stuk bakpapier om de onderkant van de vorm mee te bekleden
  • Taartvorm van Ø 23 cm
  • Optioneel kokosvlokken voor de garnering

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Bekleed de onderkant van de taartvorm met bakpapier en vet de zijkanten in met wat kokosolie
  3. Ontpit de dadels en week ze voor zo’n 15 minuten in een kom met koud water
  4. Hak de walnoten zo fijn mogelijk
  5. Haal na de 15 minuten de dadels uit het water, knijp ze goed uit en snijd ze in kleine stukjes
  6. Meng de havermout samen met de walnoten, dadels en kokosolie en meng goed door elkaar totdat er een plakkerig geheel ontstaat
  7. Schep het mengsel op de bodem, verdeel het gelijkmatig en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel
  8. Zet de bodem voor 10 minuten in de oven en laat hem hierna even afkoelen
  9. Tijd voor de vulling! Meng de ricotta samen met de kokos kwark, ei, eiwit en citroensap in een kom
  10. Verspreid de vulling over de taartbodem en zet opnieuw in de oven voor 35 minuten
  11. Zet de oven uit en zet de deur op een kiertje, laat de taart op deze manier langzaam afkoelen voor ongeveer 20 minuten
  12. Laat de cheesecake vervolgens in de koelkast voor minstens 2 uur afkoelen en opstijven. Hoe langer je hem laat opstijven, hoe beter hij wordt! Het beste is dus om de cheesecake een dag van tevoren te maken voor het lekkerste resultaat
  13. Als finishing touch kun je de kokos cheesecake garneren met kokosvlokken

In deze cheesecake zit, behalve de fruitsuikers van de dadels, geen extra toegevoegde suiker. De kokos kwark van Optimel bevat maar liefst 9,5 gr eiwit per 100 ml. Een punt van deze cheesecake is hiermee een ideale pre of after workout snack, maar ook een (veel te) lekker tussendoortje of, zoals nu; een perfecte taart om iets mee te vieren! Geniet ervan!

You Might Also Like