Het is lente! De temperatuur is deze week flink gestegen en tikt zelfs bijna de 20 graden aan; hoe lekker is dat! Met ook de klok die een uur vooruit is gezet, kunnen we ’s avonds nog heerlijk tot een uur of acht buiten in de zon genieten. Precies wat ik gisteren heb gedaan en wel in het gezelschap van deze Griekse couscous salade. Met wat warmer weer vind ik een frisse salade het perfecte avondmaal en dit lekkere recept wil ik maar al te graag met jullie delen. Lees ‘m hier!
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 400gr couscous
- 1 paprika
- 250gr cherry tomaatjes
- 500ml roeryoghurt
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- 100gr fetakaas
- 2 handjes rozijnen
- Zakje gemengde salade
- Potje zwarte olijven zonder pit
- Peper & zeezout
Hoe maak je het:
- Eerst tijd voor de tzatziki! Schenk de roeryoghurt in een schaal en rasp ¼ van de komkommer fijn met een kaasrasp
- Pers de knoflook uit of rasp deze (maar net wat je voor handen hebt) en voeg samen met de geraspte komkommer toe aan het schaaltje met yoghurt
- Voeg een snuf peper en zout toe en zet het schaaltje in de koelkast.
- Vervolgens snijd je de paprika, cherry tomaten, komkommer, rode ui, fetakaas en zwarte olijven fijn en doe ze in een grote saladebak
- Doe ook de rozijnen en het zakje gemengde salade erbij
- Bereid de couscous zoals op de verpakking staat en schep het door de groenten
- Haal tenslotte de tzatziki uit de koelkast, schep het over de salade en hussel alles goed door elkaar. Voeg naar wens nog wat meer peper, zout of als je het wat pittig wilt, chilipeper toe.
De tzatziki maakt deze Griekse couscous salade lekker fris en je portie groenten heb je hiermee sowieso binnen! Mocht je nog wat over hebben, dan kun je het bewaren in de koelkast en de dag erna als lunch opeten. Enjoy!
Geef een reactie