Recepten

Havermout repen

Havermout repen

Ondanks dat de supermarkt vol ligt met ‘gezonde’ repen en koeken, zijn deze dus helemaal niet zo heel gezond. Maar wist je dat het eigenlijk veel beter én lekkerder én vaak ook nog eens goedkoper om je tussendoortje zelf te maken (heb ik je al overtuigd?). In de tussendoortjes uit de supermarkt zit vaak behoorlijk wat suiker verwerkt, waardoor die lekkere mueslireep een stuk minder healthy is. In deze havermout repen zitten dadels die de repen zoet maken, maar behalve de fruitsuikers die hierin zitten, is er geen suiker aan toegevoegd.

Je kunt deze repen invriezen en zo elke dag genieten van een lekkere havermout reep!

Wat heb je nodig voor 8 repen:

  • 125gr havermout
  • 40gr gemengde noten
  • 20gr pompoenpitten
  • ’n stuk of 5 verse dadels
  • 2 eetlepels kokosolie
  • 1 tot 2 eetlepels water
  • Cakevorm + bakpapier

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden
  2. Snijd de noten en dadels in kleine stukjes
  3. Voeg in een kom de havermout samen met de noten, pitten, dadels, kokosolie en een klein beetje water en kneed die met je handen tot een wat plakkerig, stevig deeg
  4. Leg wat bakpapier in de cakevorm en verdeel het deeg over de bodem tot een lange plak van ongeveer 1,5 cm dik
  5. Zet de cakevorm in de oven en bak de havermout repen in ongeveer 25 minuten af
  6. Haal ze uit de oven en laat ze goed afkoelen voordat je ze in repen snijdt

De havermout repen blijven in een afgesloten bakje ongeveer 4 dagen goed. Als je ze invriest kun je ze langer bewaren.

You Might Also Like