Als vegetariër moet je toch aan al je voedingsstoffen komen en kikkererwten zijn hier naar mijn idee geweldig voor. Ze zijn naast lekker ook gezond, bevatten veel vezels en mineralen en ze zijn rijk aan eiwitten en ijzer. En last but not least: van falafel tot hummus tot ze verwerken in een maaltijdsalade: je kunt er alle kanten mee op! Voor het zelf maken van hummus heb je weinig ingrediënten nodig en het is in mum van tijd klaar. Here we go!
Wat heb je nodig voor een flink schaaltje hummus:
- Blender, staafmixer of keukenmachine
- 3 eetlepels olijfolie
- 200 gram kikkererwten uit pot/blik
- 3 eetlepels water
- Snuf komijnpoeder
- 3 eetlepels tahin
- Het sap van een halve citroen
- 1 teentje knoflook
- Zeezout, peper en naar wens cayenne- en paprikapoeder
Hoe maak je het:
- Pers de teentjes knoflook of snijd ze fijn
- Stop alle ingrediënten in de blender/keukenmachine of in een kom als je de staafmixer gebruikt. Als je van pittig houdt, voeg dan 1 theelepel (of meer) cayenne- en paprikapoeder toe of wat sambal
- Mix alles tot het goed gepureerd is. Mocht het nog te droog zijn, voeg dan iets meer olie of water toe aan het mengsel
- Zet de hummus voor ’n uurtje in de koelkast, zo komen de smaken beter tot hun recht
- Serveer met stokbrood, falafel, maak er een heerlijke lunch van of dip met naanbrood.
Met hummus kun je alle kanten uit. Zo kun je ook eens een variant maken met pompoen, avocado, rode biet of zongedroogde tomaat. Enjoy!
Geef een reactie