Hummus zongedr tomaat

Hummus met zongedroogde tomaat

Hummus heb je tegenwoordig in allerlei verschillende smaken. Van bieten tot pompoen en hummus met… zongedroogde tomaat! En die is lekker! Ik heb al eerder een post geplaatst met het basisrecept van hummus, maar dit keer heb ik er zongedroogde tomaat aan toegevoegd. Deze lekkernij wil ik jullie niet onthouden, dus hierbij het mega easy recept.

Wat heb je nodig voor een schaaltje:

  • Blender, staafmixer of keukenmachine
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 200 gram kikkererwten uit pot/blik
  • 1 eetlepels vocht van de kikkererwten
  • Zo’n 8 zongedroogde tomaten
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 eetlepel tahin
  • 2 theelepels citroensap
  • 1 tot 2 teentjes knoflook
  • Een flinke snuf zeezout, peper en paprikapoeder

Hoe maak je het:

  1. Pers de teentjes knoflook en snijd de zongedroogde tomaat fijn
  2. Stop alle ingrediënten in de blender/keukenmachine of in een kom als je de staafmixer gebruikt.
  3. Mix alles tot het grof gepureerd is. Mocht het nog te droog zijn, voeg dan iets meer vocht of olie toe aan het mengsel
  4. Zet de hummus voor ’n uurtje in de koelkast, zo komen de smaken beter tot hun recht.

Serveer met stokbrood, falafel, maak er een heerlijke lunch van of dip met naanbrood.

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *