Bereidingstijd: 30 minuten + 35 minuten oven + minstens 2 uur opstijven
Yes, daar issie weer! CHEESECAKE! Het was alweer veel te lang geleden dat ik een lekker stukje cheesecake had gegeten; tijd dus om een nieuwe variant te maken! De kokos cheesecake (kennen jullie ‘m nog?) beviel ontzettend goed en hier lijkt de koffie- mokka cheesecake qua bereidingswijze dan ook behoorlijk op, maar dit keer dus in de smaak koffie- en mokka. TOP combinatie, al zeg ik het zelf. En ideaal als ontbijt, want zo heb je meteen je bakje koffie én yoghurt op ;). Win-win!
Wat heb je nodig voor een koffie- mokka cheesecake (8 tot 10 stukken):
De bodem:
- Zo’n 15 verse dadels
- 125gr havermout
- 80gr walnoten
- 5 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel dadelstroop
- 1 klein scheutje honing
De vulling:
- 750gr Griekse yoghurt
- 250gr ricotta
- 1 ei
- 1 eiwit
- Klein kopje met sterke espresso (ongeveer 3 tot 4 eetlepels)
- 75gr pure mokkaboontjes
- 1 eetlepel agavesiroop
- 1 theelepel maïzena
- Stuk bakpapier om de onderkant van de vorm mee te bekleden
- Taartvorm van Ø 23 cm
- Cacaopoeder
- Kokosolie om de taartvorm mee in te vetten
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Bekleed de onderkant van de taartvorm met bakpapier en vet de zijkanten goed in met wat kokosolie
- Ontpit de dadels en week ze voor zo’n 15 minuten in een kom met koud water
- Hak de walnoten zo fijn mogelijk
- Haal na de 15 minuten de dadels uit het water, knijp ze goed uit en snijd ze in kleine stukjes
- Meng de havermout samen met de walnoten, dadels, dadelstroop, honing en kokosolie en meng goed door elkaar totdat er een plakkerig geheel ontstaat
- Schep het mengsel op de bodem, verdeel het gelijkmatig en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel
- Zet de bodem voor 10 minuten in de oven en laat hem hierna even afkoelen
- Tijd voor de vulling! Meng de ricotta samen met de Griekse yoghurt, een paar snufjes cacaopoeder, ei, eiwit en agavesiroop in een kom
- Snijd de helft van de mokkaboontjes (zo’n 30 gr) zo fijn mogelijk en doe deze bij het mengsel
- Voeg ook de eetlepels koffie toe aan het mengsel, samen met 1 theelepeltje maïzena en meng alles goed door elkaar
- Verspreid de vulling over de taartbodem en zet opnieuw in de oven voor 35 minuten
- Zet de oven uit en zet de deur op een kiertje, laat de taart op deze manier langzaam afkoelen voor ongeveer 20 minuten
- Laat de cheesecake vervolgens in de koelkast voor minstens 2 uur afkoelen en opstijven. Hoe langer je hem laat opstijven, hoe beter hij wordt! Het beste is dus om de cheesecake een dag van tevoren te maken voor het lekkerste resultaat
- Als finishing touch kun je de koffie- mokka cheesecake garneren met de rest van de mokkaboontjes en wat cacaopoeder
Enjoy!
Geef een reactie