Recepten

Kokosballetjes met chili

Bounty kokosballen

Iedereen kent die zakken wel met Snickers, Marsen, Milky Ways en… Bounty’s! Die zijn veruit mijn favoriet, maar helaas zijn ze niet echt gezond te noemen. Het werd dus de hoogste tijd om hier een goed alternatief op te bedenken. Op internet zie je de recepten voor gezonde kokosballen overal al verschijnen, maar na wat aanpassingen is hieronder mijn heerlijke variant te vinden. Deze kokosballetjes zijn naar mening nog lekkerder dan de originele Bounty én een stuk gezonder!

Wat heb je nodig voor 12 kokosballetjes:

  • 5 verse dadels
  • 180gr kokosrasp
  • 3 eetlepels gesmolten kokosolie
  • 1 eetlepel dadelstroop
  • 100gr (biologische) pure chocolade (minimaal 85% cacao)
  • Snuf chilipoeder

Hoe maak je het:

  1. Snijd de verse dadels fijn en doe ze samen met bijna alle kokosrasp (houd wat over ter garnering), kokosolie en dadelstroop in de keukenmachine of blender
  2. Blend tot het een plakkerig deeg wordt (pas op dat je de blender niet stuk maakt door hem te lang te laten draaien)
  3. Maak balletjes van het deeg en leg ze op een bord met wat bakpapier
  4. Zet de balletjes voor 15 minuten in de diepvries
  5. Ondertussen smelt je de pure chocolade au bain-marie
  6. Haal de balletjes uit de diepvries en bedek ze met een laagje chocolade
  7. Bestrooi de kokosballetjes, als de chocolade nog nat is, met wat overgebleven kokosrasp en een snufje chilipoeder
  8. Leg ze vervolgens terug op het bord met bakpapier en zet ze in de koelkast
  9. Na ongeveer 30 minuten is de chocolade hard en kun je ze eten. Enjoy!

Hoe lang ze houdbaar zijn? Bij mij waren ze in twee dagen op, dus dit durf ik niet te zeggen haha! Afgesloten in de koelkast zullen ze een paar dagen lekker blijven. Maar geloof me, langer kun je ze ook niet laten liggen.

You Might Also Like

Geen Reacties

Laat een Bericht Achter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang 1 x per maand de nieuwsbrief van Bordvol - vol met het laatste nieuws en de lekkerste recepten.