Bereidingstijd: 30 minuten
Mmm, een koude pastasalade is altijd lekker fris en vooral deze variant met een Griekse twist! De olijven en feta geven het gerecht veel smaak en met zelfgemaakte tzatziki ben je ook nog eens gezonder bezig!
Wat heb je nodig voor 4 personen:
- 350 gr volkoren penne
- 200ml Griekse yoghurt
- Snuf oregano
- 1 rode ui
- 1 komkommer
- 3 tomaten
- ’n stuk of 8 zongedroogde tomaten
- Potje zwarte olijven
- Halve courgette
- Half blok feta kaas
- Peper en zout
- Een paar takjes platte peterselie
Hoe maak je het:
- Eerst tijd voor de tzatziki! Schenk de Griekse yoghurt in een schaal en rasp ¼ van de komkommer fijn met een kaasrasp
- Pers de knoflook uit of rasp deze (maar net wat je voor handen hebt) en voeg samen met de geraspte komkommer toe aan het schaaltje met Griekse yoghurt
- Voeg een snuf peper, zout en oregano toe en zet het schaaltje in de koelkast
- Vervolgens kook je de pasta zoals staat aangegeven op de verpakking
- Ondertussen snijd je de tomaten, zongedroogde tomaatjes, komkommer, feta, rode ui en courgette in stukjes
- Bak de courgette in een pan met een klein scheutje olie
- Meng alles door elkaar in een saladeschaal, samen met de veldsla en de olijven
- Giet de pasta af en schep door de salade heen
- Schep 1 eetlepel tzatziki door de salade en zet de rest op tafel, dan kun je zelf beslissen of je meer wilt
- Snijd een paar takjes platte peterselie fijn en garneer hier de koude pastasalade mee
Een goed vullende maaltijd door de pasta, die lekker fris is met de tzatziki; topcombi! Smakelijk!
Geef een reactie