Recepten

Kruidig bananenbrood met dadels, noten en kokos

bananenbrood bordvol

It’s baking time! Zin om iets gezonds en lekkers te maken? Dit bananenbrood is suikervrij, maar dankzij de bananen en de dadels wordt deze lekkernij toch heerlijk zoet. Een perfect tussendoortje waar je niet genoeg van kunt krijgen. Nadat ik mijn eerste bananenbrood had gemaakt, was ik helemaal om en stond ik wekelijks in de keuken om er weer een te maken… Proberen dus!

Wat heb je nodig:

  • 3 eieren
  • 3 rijpe bananen
  • 1 theelepel koek- en speculaas kruiden
  • Handje ongebrande noten (walnoten, hazelnoten, of welke noten je lekker vindt)
  • Een stuk of 8 ontpitte dadels
  • 1 ½ eetlepel bakpoeder
  • 100 gram zelfrijzend amandelmeel (te koop bij de ah)
  • 50 gram kokosmeel
  • 1 eetlepel kokosschaafsel
  • Cakeblik, bakpapier & oven
  • Staafmixer of blender

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en leg bakpapier in het cakeblik
  2. Pureer de bananen met een staafmixer of in de blender
  3. Snijd de dadels in kleine stukjes en hak de noten fijn
  4. Klop in een kom de 3 eieren goed luchtig en voeg hier het bananenmengsel en dadels er langzaam aan toe
  5. Roer het beslag goed door en voeg vervolgens het meel, bakpoeder, de noten, kokosschaafsel en een theelepel koek- en speculaas kruiden toe. Hoe meer kruiden je toevoegt, hoe kruidiger je bananenbrood wordt
  6. Giet de massa met een spatel in het cakeblik en zet het in de oven voor ongeveer 40 tot 45 minuten. (check na een half uurtje even hoe het gaat, elke oven is anders)
  7. Kijk of het bananenbrood goed is door er met een satéprikker in te prikken. Is de prikker droog, dan is het gaar
  8. Laat het bananenbrood langzaam afkoelen met de oven een stukje open
  9. Klaar om aan te snijden en te eten!

Hoe bewaar je het?

Bananenbrood kun je heel goed bewaren. Afgesloten in de koelkast blijft het zo’n 3 tot 4 dagen lekker, maar invriezen is een nog beter idee. Snijd het bananenbrood in stukjes en doe deze in een afgesloten bakje in de vriezer. Als je zin hebt in een stuk, haal je er eentje uit en is deze een paar uur later ontdooid; ideaal!

 

You Might Also Like

1 Reactie

  • Reply Bablofil maart 15, 2017 at 5:36 pm

    Thanks, great article.

  • Laat een Bericht Achter

    Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

    Ontvang 1 x per maand de nieuwsbrief van Bordvol - vol met het laatste nieuws en de lekkerste recepten.