Recepten

Marokkaanse couscous met aubergine, paprika, wortel en gedroogde abrikoos  

Marokkaanse couscous
Bereidingstijd: 30 minuten

Met couscous kun je ontzettend veel variëren, maar deze Marokkaanse variant behoort toch wel tot een van mijn nieuwe favo’s! Couscous is gemaakt van tarwemeel en water en het bevat veel vezels, vitaminen en mineralen. Een goede basis voor jouw avondeten en met de juiste kruiden en lekkere groenten maak je hier een gezond gerecht van dat je snel op tafel hebt staan. En mocht je wat over hebben van deze Marokkaanse couscous, dan is het ook perfect om morgen mee te nemen als lunch!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 200 gr Al’Fez Marokkaanse couscous
  • Teentje knoflook
  • 1 paprika
  • 1 aubergine
  • ½ courgette
  • 3 wortels
  • Gedroogde abrikozen (stuk of 10)
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 1 theelepel Ras El Hanout
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel Za’atar
  • Snuf paprikapoeder
  • Snuf peper en zout
  • Paar blaadjes verse munt
  • Scheut olijfolie om in te bakken
  • Hou je van spicy? Doe er dan een fijn gesneden half rood of oranje pepertje doorheen

Hoe maak je het:

  1. Bereid de couscous zoals staat aangegeven op de verpakking
  2. Zet een klein pannetje met water op het vuur
  3. Snijd de wortel in kleine blokjes en kook deze voor ongeveer 3 minuten, tot ze iéts zachter zijn geworden
  4. Snijd de paprika, courgette en aubergine in blokjes en de knoflook en eventueel een pepertje fijn
  5. Als de blokjes wortel even hebben gekookt, giet je ze af en laat je ze even in het vergiet liggen
  6. Pak een wokpan en doe hier een flinke scheut olijfolie bij, samen met de knoflook, eventuele peper en alle kruiden
  7. Bak dit voor zo’n 3 minuten en voeg vervolgens de aubergine toe
  8. Meng alles goed en leg de deksel voor enkele minuten op de pan
  9. Voeg vervolgens de rest van de groenten toe, roer goed door elkaar en bak voor zo’n 5 minuten
  10. Doe de couscous in een grote kom en voeg de groenten hieraan toe
  11. Snijd de abrikozen en de wat blaadjes verse munt fijn en garneer hier de couscous mee

Door alle kruiden is de couscous ontzettend smaakvol en daarnaast is het ook nog eens een heel gezond gerecht met veel groenten. Normaal mis ik al snel iets van kaas in een gerecht (Tsja, kaasliefhebber…) maar dat heb ik bij deze Marokkaanse couscous dus totaal niet!

Smakelijk!

Ben je een liefhebber van couscous? Probeer dan ook eens dit gerecht met parelcouscous. Weer eens een keer wat anders!

You Might Also Like

Geen Reacties

Laat een Bericht Achter