Mexicaanse wraps met wortelburgertjes

Mexicaanse wraps met zelfgemaakte wortelburger, avocado en mais

Bereidingstijd: 45 minuten

Mexicaans eten, wie houdt er niet van? Ik in ieder geval wel, heel erg! Hoewel deze Mexicaanse wraps niet typisch Mexicaans zijn, zijn ze wel heel lekker. Ik wilde graag zelf burgers maken en had nog wat wortels en een eitje over, dus de keuze was snel gemaakt. Soms kun je met wat left-overs nog zulke heerlijke dingen maken!

Ik heb de burgers met een foodprocessor gemaakt, maar met een blender of staafmixer moet het ook goedkomen.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 4 volkoren wraps
  • 1 avocado
  • Klein blikje mais
  • 2 tomaten
  • 2 handjes gemengde salade
  • 1 klein bakje zure room
  • Peper en zout

Voor de burgers:

  • 1 grote bospeen of 2 kleinere wortels, geraspt
  • 3 eetlepels bloem
  • 125 gram gekookte linzen (uit blik)
  • 1 ei
  • Klein handje verse basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano en 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 teentje knoflook
  • ½ ui
  • Peper en zout

Hoe maak je het:

Laten we beginnen met de burgers! Zelf vegetarische burgers maken is namelijk ontzettend makkelijk, leuk én lekker! Here we go:

  1. Rasp de wortels fijn en doe de rasp in de foodprocessor
  2. Breek het ei in een schaaltje, klop hem luchtig op en doe bij de wortelrasp
  3. Snijd de ui en knoflook wat fijn en voeg samen met de rest van de ingrediënten toe aan de foodprocessor
  4. Laat de foodprocessor even draaien, maar zorg ervoor dat het geen héél egaal mengsel wordt. Het is juist lekker als er nog wat bite aan zit!
  5. Laat het mengsel even rusten en begin aan de wraps
  6. Snijd de tomaat fijn en de avocado in stukjes
  7. Besmeer de wraps met wat zure room, gesneden tomaat, avocado, mais en salade
  8. Maak kleine burgertjes van het burgermengsel en leg ze op een bord
  9. Pak een grote pan en bak de burgertjes met olie in de pan aan beide kanten voor zo’n 5 minuten
  10. Leg de burgertjes op de wraps, vouw ze dubbel en jouw Mexicaanse wraps zijn klaar!

Door de zure room, avocado, tomaat en mais krijgt dit recept een Mexicaanse twist. Smakelijk!

Heb je zin in een ander gerecht met wraps? Ga dan bijvoorbeeld voor deze variant: wortel wraps met falafel, hummus, avocado en feta. Ook heel lekker!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *