Pasen staat voor de deur! Herinneren jullie je mijn kokos cheesecake nog? Deze mini vanille cheesecakes zijn bijna hetzelfde, maar dan met vanille in plaats van kokos én natuurlijk ontbreken de paaseitjes niet. Na al die chocolade paaseieren, past deze gezonde cheesecake er nog makkelijk bij!
Wat heb je nodig voor 6 mini cheesecakes:
De bodem:
- Zo’n 10 verse dadels
- 100gr havermout
- 80gr walnoten
- 4 eetlepels kokosolie
De vulling:
- 500 gr (1 bak) kwark met vanillesmaak van Optimel (de ‘rijk aan proteïne’ variant)
- 175gr ricotta
- 1 ei
- 1 theelepel vanille extract of 1 vanillestokje
- Snuf speculaaskruiden
- Grote muffinvormpjes of een muffin bakvorm.
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden
- Ontpit de dadels en week ze voor zo’n 15 minuten in een kom met koud water
- Hak de walnoten zo fijn mogelijk
- Haal na de 15 minuten de dadels uit het water, knijp ze goed uit en snijd ze in kleine stukjes
- Meng de havermout samen met de walnoten, dadels en kokosolie en meng goed door elkaar totdat er een plakkerig geheel ontstaat
- Schep het mengsel op de bodem van de muffinvormpjes, verdeel het gelijkmatig en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel
- Zet de muffinvormen voor 15 minuten in de oven en laat ze hierna even afkoelen
- Tijd voor de vulling! Meng de ricotta samen met de vanillekwark, ei, vanille extract en snuf speculaaskruiden in een kom
- Verspreid de vulling over de bodem van de muffinvormpjes en zet ze opnieuw in de oven voor 35 minuten
- Zet de oven uit en zet de deur op een kiertje, laat de mini cheesecakes op deze manier langzaam afkoelen voor ongeveer 20 minuten
- Laat ze vervolgens in de koelkast voor minstens 2 uur afkoelen en opstijven. Hoe langer je ze laat opstijven, hoe beter ze worden. Het beste is dus om de mini cheesecakes een dag van tevoren te maken voor het lekkerste resultaat
- Als finishing touch garneer je de vanille cheesecakes natuurlijk met de lekkerste paaseitjes die je kunt vinden.
Fijne Pasen!
Geef een reactie