Een goed Indiaas maaltje is niet compleet zonder het bekende naanbrood. Te koop in de supermarkt, maar het is véél lekkerder én goedkoper om het zelf te maken. En makkelijk? Dat is het zeker.
De enige ingrediënten die je ervoor nodig hebt zijn (4 personen):
- ½ pak zelfrijzend bakmeel
- 300 ml yoghurt
- Komijn
- Scheut olijfolie
- Peper/zout
- Stuk bakpapier
Hoe maak je het:
- Schenk de yoghurt in een kom en voeg hier ongeveer de helft van het halve pak zelfrijzend bakmeel aan toe
- Kneed met één hand de yoghurt door het zelfrijzend bakmeel. Dit zal op het begin heel plakkerig worden, daarom is het handig als je je andere hand vrij hebt om meer zelfrijzend bakmeel toe te voegen (geloof me, de eerste keer deed ik dit niet en zat de hele keuken, inclusief mezelf, onder het witte bakmeel). Voeg net zoveel zelfrijzend bakmeel toe tot het deeg meer zo plakt, elastisch aanvoelt en je er vier balletjes van kunt maken
- Leg een stuk bakpapier op het aanrecht en strooi hier een beetje bakmeel over. Rol een voor een de ballen uit tot een dunne plak deeg
- Hierna maak je een kruidenolie, waarmee je het naanbrood bestrijkt als het in de pan ligt. Hiervoor giet je een scheut olijfolie samen met peper, zout en komijn in een klein schaaltje.
- Zet de grillpan op hoog vuur en wacht tot de pan goed warm is. Hierna kun je de eerste plak deeg (zonder olie dus) in de pan zeggen. Bestrijk de bovenkant met de kruidenolie
- Na ca. 1 minuut schep je het naanbrood om en bestrijk je de andere kant ook met wat olie. Draai na 1 tot 2 minuten (gewoon wanneer het naanbrood wat bruin begint te worden, dit verschilt per pan) het naanbrood nog één keer om, zodat de olie ook aan deze kant nog even in kan trekken
- Leg het gebakken naanbrood op een bord en op deze manier maak je ook de overige drie naanbroden
Super lekker om te dippen in je curry, maar ook in een lekkere auberginespread of hummus!
Geef een reactie