Recepten

Noedelsoep met paksoi en omelet

Noedelsoep
Bereidingstijd: 25 minuten

Noedelsoep, ook wel Ramen (Japans) genoemd, is een bekend gerecht in Azië. Toen ik er was, stond het werkelijk op elk menu! Nadat ik drie weken lang ziek was in Thailand na het eten van een verkeerde kokossoep, wilde ik er helaas geen hap meer van eten. Gelukkig heb ik dit terug in Nederland dubbel ingehaald! Deze noedelsoep met paksoi en omelet is een heerlijke soep en vult goed dankzij de fijne mie die erin zit. En met de paksoi en oesterzwammen heb je meteen je portie groenten binnen!

Wat heb je nodig voor 2 kommen noedelsoep:

  • 1 blokje groentebouillon
  • 600 ml water
  • ½ verse paksoi (ongeveer 250 gr)
  • 2 eieren
  • Stukje gember van 1 x 1 x 1 cm
  • 1 ui
  • 100 gr oesterzwammen
  • 2 fijne mienestjes
  • 2 tenen knoflook
  • Koriander (vers of gedroogd)
  • ½ rode chilipeper
  • Peper

Hoe maak je het:

  1. Snijd de ui, knoflook, chilipeper en gember fijn
  2. Was de oesterzwammen en de paksoi en snijd in stukken
  3. Klop de eieren met een snufje peper luchtig op
  4. Bak in een kleine soeppan de ui, knoflook, chilipeper en gember met wat olie voor ongeveer 3 minuten
  5. Voeg 600 ml kokend water toe en een blokje groentebouillon
  6. Laat de soep zo’n 10 minuten pruttelen
  7. Bak ondertussen in een koekenpan een mooie omelet van de geklopte eieren. Als deze aan beide kanten lichtgebruind is, leg je hem even op een bord om af te laten koelen
  8. Voeg vervolgens de paksoi en oesterzwammen erbij, samen met de noedels
  9. Snijd de omelet in dunne reepjes
  10. Na 5 minuten zijn de noedels zacht en kun je de noedelsoep over twee kommen verdelen
  11. Garneer de soep met de omeletreepjes en wat koriander

Deze noedelsoep staat zo op tafel, dat maakt het gerecht perfect om doordeweeks te eten als je ’s avonds nog plannen hebt en weinig tijd hebt om te koken. Ben je een tofu fan? Dan is dit ook zeker lekker om in de soep te doen! En last but not least: eet de soep met stokjes: dan lijkt het écht alsof je je eventjes in Azië bevindt.

Smakelijk!

Zin in een andere soep? Probeer dan eens deze rode linzensoep!

You Might Also Like

Geen Reacties

Laat een Bericht Achter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang 1 x per maand de nieuwsbrief van Bordvol - vol met het laatste nieuws en de lekkerste recepten.