Recepten

Parelcouscous met groene asperges, zongedroogde tomaat, gegrilde halloumi en pecannoten

Parelcouscous halloumi
Bereidingstijd: 40 minuten

Parelcouscous; daar had ik zin in! Ik ben net terug uit Frankrijk, waar ik mee at op een surfkamp en dat is toch allemaal redelijk hetzelfde. Ik kon dus niet wachten om thuis weer lekker zelf in de keuken te staan! Deze parelcouscous salade zit vol met lekkere groenten en mijn favo kaas maakt het gerecht helemaal af: lang leve halloumi!

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 100 gr parelcouscous
  • 100 gr halloumi
  • 2 handjes gemengde salade
  • 40 gr pecannoten
  • Stuk of 10 zongedroogde tomaatjes
  • Halve avocado
  • 1 ui
  • Snuf tijm
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gr groene aspergetips
  • 2 tl za’atar
  • Peper

Hoe maak je het:

  1. Kook de parelcouscous zoals staat aangegeven op de verpakking
  2. De halloumi snijd je in plakjes en samen met wat olijfolie en een snuf peper en tijm doe je ze in een schaaltje zodat het even in kan trekken
  3. Snijd een klein stukje van de onderkant van de aspergetips af en was ze grondig
  4. Snijd de ui en knoflook fijn en de zongedroogde tomaatjes en avocado in stukjes
  5. Bak de pecannoten in een droge pan, hierdoor krijgen ze een vollere smaak
  6. Bak de ui en knoflook samen met de aspergetips voor zo’n 5 minuten en doe ze hierna in een saladekom
  7. Als de parelcouscous goed is, meng je het in de saladekom samen met de zongedroogde tomaatjes, avocado en 2 handjes gemengde salade
  8. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en 2 theelepels za’atar en hussel alles goed door elkaar
  9. Zet een droge pan op hoog vuur en leg de halloumi plakjes erin. Na ongeveer drie minuten draai je ze om, maar check zelf even of ze niet te bruin worden aan beide kanten
  10. Als de halloumi klaar is, top je de salade hiermee af samen met de pecannoten

Halloumi is het lekkerst als hij net gegrild is. Als je het te lang koud laat worden, krijgt het de structuur van rubber en dat smaakt een stuk minder lekker. Zorg er dus voor dat je de halloumi pas op het allerlaatste moment grilt. Het is ook een hele lekkere kaas om op de barbecue te leggen; zeker eens proberen!

What to do met de andere helft van de avocado? Probeer eens deze vegetarische lunch wrap in plaats van je boterhammetjes tussen de middag.

Smakelijk!

You Might Also Like

Geen Reacties

Laat een Bericht Achter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang 1 x per maand de nieuwsbrief van Bordvol - vol met het laatste nieuws en de lekkerste recepten.