Recepten

Pasta met zongedroogde tomaat, olijf, spinazie en avocado

Pasta zongedroogde tomaat
Bereidingstijd: 40 minuten

Op zijn tijd kan ik zó genieten van een goede pasta. Ik heb er al jaren geen meer op met tomatensaus, maar met pasta pesto, gevulde pasta of deze met zongedroogde tomaat en olijf maak je me altijd heel gelukkig! Het recept is lekker makkelijk en nog een voordeel: er zit geen romige saus bij, wat ‘m een stuk gezonder maakt! Zonder schuldgevoel genieten dus 🙂

Wat heb je nodig voor 2 tot 3 personen:

  • 180 gram volkoren pasta
  • Halve rode peper
  • Een stuk of 10 zongedroogde tomaatjes
  • 3 eetlepels van de olie van de zongedroogde tomaatjes
  • 1 teentje knoflook
  • Halve rode ui
  • 70 gram Kalamata olijven (Ik kocht ze bij de Jumbo in zo’n vers bakje, maar je kunt ook zwarte olijven pakken)
  • 1/3 courgette
  • Halve avocado
  • 30 gr pijnboompitten
  • 300 gram spinazie
  • 75 gr feta kaas (half blokje)
  • Peper

Hoe maak je het:

  1. Kook de volkoren pasta zoals is aangegeven op de verpakking
  2. Snijd de rode peper, rode ui en knoflook fijn en de courgette in blokjes
  3. Ontpit de Kalamata olijven en snijd ze in stukjes (mocht je hier een goede tip voor hebben, let me know!)
  4. Snijd de avocado en zongedroogde tomaatjes in reepjes
  5. Bak de rode peper, ui en knoflook in een grote wokpan met wat olijfolie
  6. Voeg na zo’n 5 minuten de courgette toe
  7. Vervolgens voeg je handje voor handje de spinazie toe
  8. De pasta is ondertussen wel goed, giet hem af en doe het in de wokpan (tip: als hem over de spinazie gooit, slinkt de spinazie sneller)
  9. Bak ondertussen in een andere, droge pan de pijnboompitjes voor zo’n 5 minuten
  10. Voeg de in stukjes gesneden olijf en zongedroogde tomaat in de wokpan erbij, samen met 3 eetlepels van de olie van de zongedroogde tomaten
  11. Hussel de pasta goed door elkaar in de pan en schep op de borden
  12. Maak het gerecht af met een snuf peper, wat pijnboompitjes en brokkel de feta eroverheen

… En jouw heerlijke bordje pasta is klaar. Smakelijk!

What to do met die halve rode ui, avocado en courgette? Kies eens voor deze courgetti of vegetarische lunch wrap!

You Might Also Like

Geen Reacties

Laat een Bericht Achter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang 1 x per maand de nieuwsbrief van Bordvol - vol met het laatste nieuws en de lekkerste recepten.