Ben je flink aan het bijkomen van Koningsdag? Blijf nog even in de feestelijke oranje sferen met deze heerlijke gevulde, oranje pompoen! Parelcouscous heeft iets meer bite dan normale couscous en de pompoen is gevuld met gezonde ingrediënten, zodat jij je snel weer een stuk beter voelt. Begin er wel op tijd aan, want de pompoen moet zo’n 50 minuten in de oven voordat hij zacht is.
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 1 flespompoen
- 100gr parelcouscous
- Halve aubergine
- 50gr geitenkaas
- 1 ui
- Teentje knoflook
- 1 eetlepels Ras El Hanout
- 100gr cherrytomaatjes
- 1 avocado
- Olijfolie
- Handje pecannoten
- Peper & zeezout
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de pompoen doormidden en besmeer hem met een beetje olijfolie
- Leg de helften op de bakplaat en schuif in de oven voor ongeveer 50 minuten
- In de tussentijd bereid je de couscous zoals is aangegeven op de verpakking
- Rooster de pecannoten in een droge pan in ongeveer 5 minuutjes
- Snijd de aubergine, cherrytomaatjes, avocado, ui en knoflook fijn
- Verhit wat olijfolie in de pan en fruit de ui en knoflook
- Voeg vervolgens de aubergine erbij en bestrooi met 1 eetlepels Ras El Hanout
- Bak de aubergine zo’n 8 minuten tot deze goed is (beetje bruinig)
- Voeg de aubergine samen met de cherrytomaatjes, avocado, pecannoten en een snuf peper en zout toe aan de couscous en hussel goed door
- Haal de pompoen uit de oven en hol deze uit met een lepel. Het vruchtvlees doe je bij de couscoussalade
- Vul de twee pompoen helften met de couscous salade en serveer met wat geitenkaas erover.
Smakelijk!
Geef een reactie