Bereidingstijd: 60 minuten
Als je aan mij vraagt wat mijn lievelingssoep is, dan is dat zonder twijfel pompoensoep. Nu de herfst is aangebroken, liggen er weer volop pompoenen in de schappen van de supermarkt. De kokosmelk zorgt voor een zachte smaak en door de pompoen te roosteren in de oven, wordt de smaak extra intens.
En ook belangrijk: pompoen is hartstikke gezond! Er zit namelijk veel vitamine A, B2, C en E, mineralen en omega3 in. Door de omega3 wordt pompoen gezien als denkfood, het is namelijk heel goed voor je hersenen. Ten slotte is het ook een natuurlijke ontstekingsremmer dankzij de antioxidanten die erin zitten. Genoeg redenen om snel deze heerlijke pompoensoep te maken dus!
Wat heb je nodig voor 4 kommen:
- 1 flespompoen
- 1 grote ui
- 2 tenen knoflook
- 300 ml kokosmelk
- 500 ml groentebouillon
- Snuf chilipoeder
- 1 theelepel komijn
- Peper
- Staafmixer
- Bakpapier
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de pompoen in grote stukken en snijd de ui en knoflook fijn
- Doe de pompoen, ui en knoflook samen met wat komijn, peper en snuf chilipoeder in een schaal en meng met een klein beetje olijfolie
- Schep alles op een ovenplaat met bakpapier en schuif de ovenplaat in de oven voor 30 minuten
- Na 30 minuten zet je een pan op het vuur, hierin doe je de pompoen met de ui en knoflook
- Giet er 500 ml groentebouillon bij en breng de soep aan de kook
- Voeg vervolgens de kokosmelk toe en laat de soep pruttelen voor zo’n 5 minuten
- Haal de pan van het vuur en mix het met de staafmixer tot een gladde pompoensoep. Mocht hij te dik zijn, voeg dan nog wat extra water toe.
Smakelijk!
Heb je zin in een andere soep? Probeer deze rode linzensoep of noedelsoep eens!
Geef een reactie