Recepten

Risotto met paddenstoelen en spinazie

Risotto met paddenstoelen en spinazie
Bereidingstijd: 60 minuten

Zondag = chilldag, right? Afgelopen zondag was dat het voor mij wel! En wat is er dan fijner om je weekend af te sluiten op de bank met een bordje risotto, warme kop thee en een goede serie? Het kost wat geduld voordat je je dampende bordje risotto voor je hebt, maar dan heb je wel echt wat! Smaakvol, herfstig door de paddenstoelen en stiekem ook wel een beetje comfort-food: perfect voor zo’n luie zondag. Lekker op ‘t gemakje koken terwijl je de regen zachtjes op het raam hoort tikken, ben jij even blij dat je binnen bent! Dus op naar de winkel, trek bij thuiskomst snel die warme sloffen weer aan, zet wat vrolijke deuntjes op en het feest kan beginnen.

Wat heb je nodig voor 3 personen:

  • 250 gr risotto
  • 200 gr paddenstoelen mix
  • 150 gr verse spinazie
  • 80 ml witte wijn
  • 600 ml groentebouillon
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl roomboter
  • 40 gr Parmezaanse kaas
  • ½ ui
  • 1 teentje knoflook
  • Snuf chilipoeder
  • Verse peterselie
  • Olijfolie
  • Peper

Hoe maak je het:

  1. Snijd de knoflook en ui in kleine stukjes
  2. Schenk wat olijfolie in de pan en bak hier de knoflook, ui, snuf chilipoeder en wat verse peterselie voor zo’n 5 minuten
  3. Ondertussen maak je de paddenstoelen schoon en snijd je ze in stukjes
  4. Pak een andere pan en bak hier de paddenstoelen in met wat olijfolie, citroensap en verse peterselie
  5. Gooi na 5 minuten de risotto rijst bij de knoflook en ui in de pan en bak aan voor nog eens 5 minuten
  6. Als de paddenstoelen klaar zijn, schep je ze even op een bord totdat je ze weer nodig hebt (die pan kun je vervolgens gebruiken voor de spinazie, zie stap 11)
  7. Blus de risotto af met de witte wijn
  8. Maak ondertussen in een klein pannetje de groentebouillon klaar (ik pakte 1 groentebouillonblokje op 600 ml water)
  9. Schep langzaam lepel voor lepel wat groentebouillon bij de risotto totdat het water is opgenomen door de rijst
  10. Doe dit gedurende 25 minuten en proef ondertussen of de korrels zacht zijn
  11. Tussendoor bak je de spinazie kort aan totdat het begint te slinken
  12. Als de risotto zacht is, schep je er wat boter, 30 gr geraspte Parmezaanse kaas en de paddenstoelen doorheen
  13. Maak het gerecht af met een snuf peper, verse peterselie, verdeel de spinazie en strooi er wat geraspte Parmezaanse kaas over.

Smakelijk!

Wat te doen met de overgebleven spinazie? Probeer dan deze heerlijke tortizza eens!

You Might Also Like

Geen Reacties

Laat een Bericht Achter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang 1 x per maand de nieuwsbrief van Bordvol - vol met het laatste nieuws en de lekkerste recepten.