Bereidingstijd: 30 minuten
Mmm, wat houd ik toch van curries! Na wat maanden in Azië gereisd te hebben, eet ik zó graag Thaise of Indonesische gerechten. Voor mijn reis at ik het nauwelijks, ik vond alles te pittig en rijst at ik al helemaal nooit. Wat ben ik blij dat ik hierin ben veranderd! Hou jij ook wel van een goede curry? Dan is deze rode curry echt iets voor jou!
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- Halve stronk bloemkool
- 100 gr sperzieboontjes
- 1 ui
- Teentje knoflook
- Pandan rijst voor 2 personen (ongeveer 200 gr)
- Rode curry pasta
- 50 ml kokosmelk
- 1/2 limoen
- Chilipoeder
- Citroengras poeder
- Handje cashewnoten
- Peper & zout
- Optioneel: koriander (ik hou er niet zo van, maar er zijn er genoeg die het lekker vinden bij een Aziatisch gerecht!)
Hoe maak je het:
- Snijd de bloemkool en sperziebonen in stukjes en kook ze voor zo’n drie minuten
- Kook de pandan rijst zoals op de verpakking en laat hem vervolgens nog zo’n 10 minuten na het afgieten staan in de pan met de deksel erop
- Snijd de knoflook en ui fijn
- Verhit wat olie in de pan en voeg de knoflook ui, wat snufjes chili- en citroengras poeder, peper (en zout) toe
- Voeg vervolgens de bloemkoolroosjes en sperzieboontjes toe aan het geheel samen met de rode curry pasta
- Roer alles goed door elkaar en bak voor een paar minuutjes
- Voeg hierna de kokosmelk toe en laat alles lekker pruttelen. Is de curry iets te dik? Voeg dan wat meer kokosmelk toe
- De rode curry is het lekkerst uit een diep schaaltje en eet je natuurlijk met stokjes! Doe wat rijst in een schaaltje samen met een paar scheppen van de curry en garneer met wat cashewnoten en een stukje limoen
Echt, ik heb zó genoten! Ondanks dat ik het liefst alles zelf maak en liever geen pakjes koop, kunnen de smaken die uit zo’n pakje rode curry pasta niet op tegen mijn probeersels. Ik had even het gevoel alsof ik gewoon zelf weer ergens in Azië aan de straat zat te eten; heerlijk!
Hopelijk geniet jij er net zo van als ik, smakelijk!
Zin in een ander gerecht met rijst? Bekijk dan eens dit recept met rijst, groenten, pittige tempeh en sesam zaadjes!
Geef een reactie