Rode linzensoep

Rode linzensoep met Turks brood 

Bereidingstijd: 70 minuten

Met soep kun je me altijd blij maken. Pompoensoep is een van mijn favo’s, maar toen een collega me vertelde hoe lekker haar rode linzensoep was geworden, leek het me een goed idee om dit ook eens te proberen. Ik moet eerlijk toegeven, toen ik thuiskwam van werk en een goede sportsessie, had the boyfriend het hele recept al gemaakt en stond er een heerlijk ruikende pan rode linzensoep op me te wachten. Dát is pas lekker thuiskomen!

Rode linzensoep vult ontzettend goed en is ideaal om als diner of maaltijdsoep te eten; je zit er nog de rest van de dag vol van. Rode linzen vallen onder de peulvruchten en ze zitten vol vezels en proteïne. Daarnaast zijn ze rijk aan mineralen, ijzer en vitamine B. Vooral voor vegetariërs is het een slimme vervanger voor vlees dankzij het hoge ijzergehalte!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 4 theelepels paprikapoeder
  • 5 theelepels gemalen komijnzaad
  • 1 ui
  • 4 tenen knoflook
  • 2 blokjes groentebouillon
  • 200 gr rode linzen
  • 1 theelepel roomboter
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree (140 gr in totaal)
  • 1 winterpeen
  • 1 rode peper
  • Vers Turks brood (hoeveelheid naar eigen wens 😉 ) + eventuele dip, zoals hummus, zelfgemaakte pesto of kruidenboter
  • Peper

Hoe maak je het:

  1. Snijd de wortel in plakjes en was de linzen
  2. Snijd de ui, knoflook en peper fijn
  3. Fruit de ui en knoflook in een grote soeppan met wat olie
  4. Gooi hier de rode peper, gesneden wortel en paprikapoeder bij en bak voor een paar minuutjes
  5. Vervolgens doe je er 900 ml water bij, samen met de gewassen linzen en de blokjes groentebouillon
  6. Laat alles voor ongeveer 45 minuten koken
  7. Hierna neem je een droge pan waarin je het komijnpoeder bakt totdat je het goed gaat ruiken
  8. Hier voeg je een theelepeltje roomboter aan toe en als deze is gesmolten de twee blikjes tomatenpuree
  9. Laat dit geheel even pruttelen
  10. Zet ondertussen de oven aan op 180 graden en leg het Turks brood hierin voor zo’n 10 minuten (zelf even bijhouden, elke oven is anders)
  11. Gooi de inhoud van het pannetje met de tomatenpuree bij de soep en pureer de soep met een staafmixer of, als je een blender hebt die warmte kan verdragen, doe het in de blender.

Smakelijk!

 


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *