Salade bietenburger

Salade met bietenburger, avocado, granaatappel, paprika en geitenkaas

Deze vrolijk gekleurde salade laat mijn mood van vandaag wel zien; wie wordt er nog meer zo vrolijk van dit weer?! Een heerlijk zonnetje en eindelijk wat warmer; daar houden we van! De salade zit boordevol gezonde ingrediënten, zoals granaatappelpitjes, avocado en rode biet. Dankzij de granaatappelpitjes krijg je veel kalium, antioxidanten en vitamine C binnen, welke zorgen voor onder andere een mooie huid en ontstekingen remmen.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 75gr veldsla
  • 2 bietenburgers (ik gebruikte die van de AH)
  • 120gr verse granaatappelpitjes
  • 2 tomaten
  • 1 avocado
  • 1 paprika
  • 50gr zachte geitenkaas
  • Olijfolie
  • Peper & zeezout
  • Optioneel: walnoten

Hoe maak je het:

  1. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de bietenburgers 3 tot 5 minuten wat bruin
  2. Verdeel de veldsla over twee borden
  3. Snijd de tomaten, avocado en paprika in stukjes
  4. Leg deze bovenop de veldsla, samen met de granaatappelpitjes
  5. Als de burgers klaar zijn, snijd je ze in kleine stukjes en verspreid je deze over de salade
  6. Brokkel of snijd de geitenkaas in stukjes en top de salade hiermee af
  7. Optioneel: Geef het gerecht een extra bite met wat (geroosterde) walnoten!
  8. Bestrooi de salade met peper en zout en schenk er een beetje olijfolie over als dressing.

Geniet ervan en een fijn weekend to ya all!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *