Recepten

Spaghettipompoen met avocado, hazelnoten en geitenkaas

Spaghettipompoen
Bereidingstijd: 70 minuten

Naast dat deze spaghettipompoen er verrassend lekker uitziet, smaakt hij ook zo! Spaghettipompoenen zijn helaas nog niet in elke supermarkt verkrijgbaar, dus als je er ergens een ziet: meenemen! Je kunt er namelijk dit heerlijke gerecht mee maken. Een spaghettipompoen heeft niet zoveel smaak als bijvoorbeeld een flespompoen, maar de structuur ervan is heel bijzonder! Als je er met een vork in schraapt, komen er draadjes tevoorschijn en lijkt het net alsof je dunne spaghettisliertjes aan het eten bent.

Het gerecht zit vol groenten en pompoen is rijk aan vitaminen. En die heb je wel nodig nu het wat kouder wordt buiten!

Wat heb je nodig voor 2 personen:

  • 1 spaghettipompoen
  • 10 cherry tomaatjes
  • 60 gr granaatappelpitjes
  • 15 gr verse basilicumblaadjes
  • Handje hazelnoten
  • 1 grote avocado
  • Teentje knoflook
  • 1 theelepel citroensap
  • 50 gr verse geitenkaas
  • 1/2 theelepel oregano
  • Snuf chilipoeder
  • Snuf kaneel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Peper en zout
  • Staafmixer

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden
  2. Meng in een klein schaaltje wat olijfolie met peper, zout, oregano, chilipoeder en kaneel
  3. Snijd de spaghetti pompoen in de lengte doormidden
  4. Haal de pitten uit de pompoen en besmeer de binnenkant met de helft van de olijfolie met kruiden
  5. Leg een vel bakpapier op de bakplaat en leg de beide pompoenhelften erop met de binnenkant naar onderen
  6. Laat de pompoen voor +/- 30 minuten in de oven gaar worden
  7. Ondertussen snijd je de avocado in stukjes en de knoflook fijn en doe je deze in een hoge schaal samen met wat citroensap, basilicumblaadjes (stuk of 8) peper en zout
  8. Pak de staafmixer erbij en mix de avocado tot een romige saus. Zet deze even in de koelkast tot je hem weer nodig hebt
  9. Snijd de tomaatjes doormidden en leg ze na 30 minuten bij de pompoen in de oven
  10. Wacht nog zo’n 10 tot 15 minuten tot ook de tomaatjes wat geroosterd zijn
  11. In de tussentijd snijd je de hazelnoten fijn en bak je deze in een droge pan tot ze knapperig zijn
  12. Haal de spaghettipompoen en tomaatjes uit de oven. Hij is gaar als je er met een vork in kunt prikken
  13. Schraap met een vork langs het vlees van de pompoen en je zult zien dat er allemaal draadjes ontstaan: net spaghetti dus!
  14. Ga hiermee door totdat het grootste gedeelte van de pompoen uit spaghetti bestaat
  15. Garneer de spaghettipompoen met de andere helft van de olijfolie, de tomaatjes, hazelnoten, avocado crème, stukjes verse geitenkaas, de granaatappelpitten en wat verse basilicum

Smakelijk!

Heb je zin in iets anders met pompoen? Wat dacht je van deze gevulde flespompoen?

Dit recept gemaakt? Ik ben benieuwd naar het resultaat! Deel jouw foto onder dit bericht of deel hem op Instagram met #bordvol

You Might Also Like

Geen Reacties

Laat een Bericht Achter