Bereidingstijd: 25 minuten
Maak jij wel eens een gerecht met speltgranen? Ik namelijk niet, tot nu! Ik was een beetje klaar met de couscous, bulgur of quinoa en wilde eens iets anders proberen. Tijd dus om de spelt granen van de AH uit te proberen! Spelt bevat meer vezels dan bijvoorbeeld tarwe en je zit er goed (én lang!) vol van. Op de foto ziet het er misschien wat minder smakelijk uit, maar lekker was het wel!
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 125gr spelt
- 2 tomaten
- 70gr geitenkaas
- 1 avocado
- Handjevol walnoten
- 100gr verse granaatappelpitjes
- 3 voorgekookte rode bieten
- Paar takjes munt
- Peper en zout
Hoe maak je het:
- Kook het speltgraan zoals aangegeven staat op de verpakking
- Snijd de tomaten, avocado en rode biet in stukjes en breek de walnoten wat klein
- Doe alles in een schaal samen met de granaatappelpitjes
- Snijd de munt fijn en doe het ook in de saladeschaal
- Als de spelt klaar is en is afgegoten, meng je het met de rest van de ingrediënten door elkaar in de saladeschaal
- Strooi er (flink wat) zout en peper overheen en dit snelle gerecht is klaar om opgegeten te worden!
Smakelijk!
Geef een reactie