Bieten tortizza

Tortizza met spinazie-cashew pesto, tomaat, courgette en cottage cheese

Met tortilla’s kun je zóveel doen; je kunt ze vullen met werkelijk alles wat je je kunt bedenken, maar behalve het maken van een opgerolde wrap, kun je er ook een pizza van maken, een quesadilla of heerlijke hapjes voor een borrel of verjaardag. Genoeg te kiezen dus! Dit keer heb ik van een bietentortilla van No Fairytales een pizza gemaakt, aka tortizza, en wat was dit lekker! Ik wilde een gezond en licht maaltje, dus ik heb cottage cheese gebruikt en verder alleen maar groenten. Voor 15 minuutjes de oven in, en je hebt supersnel een heerlijke tortizza voor je neus!

Wat heb je nodig voor 1 tortizza:

  • Groot handje spinazie
  • 15 gr cottage cheese
  • Kleine rode ui
  • 25 gr cashewnoten
  • 1 bieten tortilla
  • 1 tomaat
  • ¼ van een courgette
  • Olijfolie, peper & zeezout
  • Blender of staafmixer

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden
  2. Je begint met het maken van de pesto. Deze maak je door de cashews fijn te hakken, ze in de blender te doen en er vervolgens een groot handje spinazie, 1 eetlepel cottage cheese, 1 eetlepel olijfolie en een snuf peper en zout aan toe te voegen
  3. Blend de ingrediënten totdat het een smeuïge pesto wordt
  4. Snijd hierna de tomaat, courgette en ui in plakjes
  5. Smeer de pesto op de tortilla en leg hier de tomaat, courgette en ui op
  6. Top af met wat cashewnoten, hier en daar wat cottage cheese en een snuf peper en zout
  7. Zet de tortizza voor 15 minuten in de oven, maar check na 10 minuten even hoe het ermee gaat, een verbrande tortizza willen we niet 🙂

It’s as easy as that! Smakelijk!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *