Uzuma sapkuur

Review: de sapkuur SLIM van Uzuma

Volgens Uzuma is het drinken van een van hun raw juices een bijzondere ervaring. En na een sapkuur van 3 dagen, kan ik me hier helemaal in vinden. De sappen van Uzuma bestaan voor 100% uit veel groente en fruit en dit proef je! Geen rare E-nummers of geur- en smaakstoffen, nee: gewoon lekker puur.

Ondanks dat ik het helemaal niet zo hard nodig vond voor mijn lijf, was ik toch heel benieuwd naar een sapkuur. Je hoort er zoveel wisselende verhalen over en iedereen zegt iets anders. Van heel negatief tot positief; ik wist niet meer wie ik wel of niet moest geloven. En dus was het tijd om het zelf uit te proberen! Met een vakantie in het vooruitzicht, leek dit me de perfecte gelegenheid om te beginnen. Een paar dagen later stond er een groot pakket van Uzuma in huis. Ik had gekozen voor de sapkuur SLIM. Dit houdt in: 7 sapjes per dag, that’s it. Ze verpakken de sapjes in een soort koelbox, waardoor ze nog gedeeltelijk bevroren waren; ideaal! Hup, de koelkast in en nog even genieten van een bordje normaal eten totdat ik drie dagen lang aan de juices ga…

Van tevoren had ik de app ‘Uzuma’ gedownload. Deze app stuurt jou herinneringen over wanneer je welk sapje moet drinken; met welke smaak je moet beginnen, verschilt namelijk per dag.

Benieuwd hoe mijn dagen zijn verlopen? Lees dan snel verder!

Dag 1 – Woensdag

Daar gaan we dan: dag 1 is van start gegaan. Ik ontbijt altijd pas op mijn werk, dus het eerste sapje heb ik met ’n uurtje uitgesteld. Hoewel ik hem eigenlijk om 08:00 uur moest drinken, werd dit dus om 9 uur. Ik begon vandaag met de Fuse (wortel, appel, selderij, komkommer, rode biet en limoen). Normaal drink ik in drie slokken zo’n flesje leeg, maar nu heb ik er rustig aan genipt zodat ik minder lang hoefde te wachten op de volgende 😉

Ik vond de eerste dag behoorlijk pittig. Ik denk dat het heel verstandig is dat je je voeding de dagen voor de kuur al goed afbouwt. Hier had ik helaas niet veel tijd voor door erg druk ingeplande dagen en dit viel de eerste dag erg zwaar. Tijdens de lunch heb ik dan ook wat rijstwafels met komkommer gegeten en na het overleven van de middag, heb ik mijn sapje van 18:00 gedronken met wat hapjes normaal avondeten.

Gedurende de dag had ik last van hoofdpijn, mijn lichaam moest dus écht even wennen… Gelukkig was het al snel bedtijd en kon ik vol goede moed aan dag 2 beginnen!

Dag 2 – Donderdag

Deze dag verliep dus echt stukken beter! Ik had zo’n méga drukke dag dat ik nauwelijks doorhad dat ik mijn sapjes moest drinken en hierdoor vergat ik ze soms. Gelukkig begon mijn buik wel te knorren nadat ik een uur te laat mijn sapje nog niet had gedronken en werd ik er weer aan herinnerd. Tijdens de lunch heb ik ook weer rijstwafels met komkommer op en ’s avonds kon ik de salade ook niet weerstaan.

Ik had geen last meer van hoofdpijn en voelde me energiek en fit. Daarnaast was ook mijn buik niet opgezet ’s avonds, waar ik normaal vaak wel last van heb. De tweede dag vond ik heel goed te doen, ik denk dat het ook komt omdat ik nu wist wat er ging komen en dan stel je je daar toch meer op in.

Dag 3 – Vrijdag

Dag drie is alweer aangebroken! Door alle drukte op het werk om alles af te ronden voordat ik die middag op vakantie ging, is de tijd voorbij gevlogen. Ik hoefde maar een halve dag te werken, wat betekende dat ik de lunchpauze oversloeg en niet in de verleiding kwam om tosti’s te eten zoals de rest van mijn collega’s. Na wat uurtjes werk, was het tijd om snel mijn spullen te pakken en richting de opstapplaats van de bus te gaan. Ik vertrok afgelopen vrijdag naar Frankrijk om op een surfkamp van Surfblend te werken en om 17:00 had ik me lekker in de bus genesteld met nog drie sapjes te gaan. Gelukkig was de bus uitgerust met een toilet, want met al die sapjes moet je er toch wat vaker gebruik van maken. Terwijl de rest aan de chips en M&M’s zat, heb ik netjes de laatste sapjes opgedronken en na zo’n honderd keer wakker geworden te zijn in de bus (slapen in een bus is gewoon onmogelijk) was het zaterdag en waren we gearriveerd in Moliets, Zuid-Frankrijk. Tijd voor een (klein) stukje Frans stokbrood! 😉

Mijn conclusie

Helaas heb ik mezelf niet kunnen wegen, maar zeg nou eerlijk: hoe belangrijk is het getalletje dat op de weegschaal staat? Ik voelde me fijn en kon meteen mijn bikini aantrekken zonder erover na te denken of ik er wel goed uit zag. En dat gevoel, dát telt 🙂

Ik heb zeker het idee dat na drie dagen alles er wat strakker uitzag. Het is natuurlijk wel belangrijk om niet meteen na de derde dag alles te eten waar je zin in hebt. Om het resultaat te behouden, is het belangrijk om gezond te eten en lekker te sporten.

De keerzijde van de sapjes is de hoeveelheid fruit dat er toch nog in zit. Je krijgt natuurlijk wel weinig calorieën binnen, maar wel behoorlijk wat suikers die in het fruit zitten verstopt. Het maakt de sapjes wel een stuk lekkerder om te drinken en voor drie dagen wat meer suiker is ook helemaal niet erg, maar het is wel iets om in je achterhoofd te houden.

Enthousiast geworden?

Ga jij ook bijna op vakantie of wil je je gewoon net wat lekkerder in je lijf voelen? Dan kan ik jou de driedaagse sapkuur SLIM, ondanks dat ik af en toe wel heb gecheat, zeker aanraden! Enthousiast geworden? Je kunt de sapkuur, of een van de andere bestellen op www.uzuma.nl. Wil je het liever eerst een dagje uitproberen? Dat kan ook! Je kunt alle zeven smaken bestellen om te kijken of de juices wel wat voor jou zijn. Ben je benieuwd wat er allemaal in de sappen zit? Dit lees je hier.

Ga je de kuur doen? Laat me weten hoe het je afgaat en wat je er van vond. Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

Liefs, Hanneke


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *