Ondanks dat het schap met vegetarische opties in de supermarkt steeds groter wordt, is het maken van je eigen vegaburger eigenlijk veel leuker! Een champignonburger is zó gemaakt en ziet er zelfs uit als een echte burger. Hij heeft ook echt de structuur van vlees, vond ikzelf wat minder, maar dat maakte de smaak er niet minder op. Vooral de combi met avocado, zongedroogde tomaat en brie is een groot succes.
Wat heb je nodig voor 4 burgers:
- 250gr kastanjechampignons
- 1 ui
- Teentje knoflook
- 1 ei
- 5 eetlepels speltbloem
- 4 speltbroodjes
- Bakje pittige hummus (of maak hem zelf)
- 1 avocado
- Stuk of 10 zongedroogde tomaatjes
- 2 tomaten
- 75gr rucola sla
- Stuk brie
- Olijfolie, peper & zeezout
- Blender of staafmixer
Hoe maak je het:
- Snijd de kastanjechampignons fijn, samen met de ui en knoflook
- Bak de champignons samen met de ui en de knoflook
- Snijd de avocado in reepjes, zongedroogde tomaatjes fijn en tomaten en brie in plakjes
- Besmeer 1 kant van de opengesneden broodjes met de hummus
- Leg hier de avocado, zongedroogde tomaat, tomaat en rucola op
- Als de champignons goed zijn, maal je ze heel even met een staafmixer. Heel kort, zodat er nog wat stukjes hele champignon in zitten. Strooi er ook een snuf zout en peper bij.
- Laat het mengsel even afkoelen en breek er dan een ei over
- Voeg vervolgens 5 eetlepels speltbloem toe. Spatel het geheel goed door. Het zal nog behoorlijk plakkerig aanvoelen, maar no worries; dit komt helemaal goed
- Zet een goede pan op het vuur en schenk er wat olie in
- Pak met een grote lepel wat van het champignonmengsel, doe het in de pan en druk het plat met de bolle kant van de lepel. Ik kon twee burgers per keer maken, kijk even hoeveel er in jouw pan passen
- Draai de burgers na zo’n 4 minuten om en bak ze aan de andere kant ook een paar minuutjes. Gewoon af en toe even kijken of ze niet aanbranden 😉
- Als de burgers klaar zijn, leg je ze op het broodje samen met een plakje brie
- Leg de andere kant van het broodje erop en tijd om aan te vallen!
Het opeten van deze vega champignonburger is nog een hele opgave, maar genieten ga je zeker!
Geef een reactie