Vegetarische curry

Vegetarische curry met bloemkool, zoete aardappel en kikkererwten

Bereidingstijd: 45 minuten

Voordat ik aan mijn reis naar Zuid-Oost Azië begon, inmiddels alweer 1,5 jaar geleden, at ik nauwelijks Aziatische gerechten. Ik wist wel dat er noedels of curries bestonden maar het kwam eigenlijk nooit echt in me op om er de ingrediënten voor in huis te halen. Ik had geen idee hoe het moest smaken, maar tijdens het eten van mijn eerste échte curry in Azië, was ik helemaal om! Vooral in Maleisië heb ik de lekkerste Indiase curries gegeten, omdat hier veel invloeden vanuit India te vinden zijn. Terug in Nederland heb ik meteen alle kruiden in huis gehaald, zodat ik ook hier kan genieten van een goede, vegetarische curry!

Wat heb je nodig voor 4 personen:

  • 350 gr pandan rijst
  • 1 zoete aardappel
  • Halve bloemkool
  • 100 gr kikkererwten
  • 400 ml kokosmelk (neem de romigste om een waterige curry te voorkomen)
  • Stukje verse gember van ongeveer 1 cm
  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • Teentje knoflook
  • 3 theelepels Garam Masala kruiden
  • 1 theelepel kurkuma
  • Snuf chilipeper of een stukje verse, rode peper

Hoe maak je het:

  1. Kook de pandan rijst zoals is aangegeven op de verpakking
  2. Snijd de zoete aardappel en tomaten in stukjes
  3. Spoel de kikkererwten af en bewaar ze even in een schaaltje
  4. Snijd de bloemkool in kleine stronkjes
  5. Hak de ui, knoflook en gember zo fijn mogelijk
  6. Verhit wat olie in een pan met goede aanbak laag
  7. Bak de ui, knoflook en gember in de pan
  8. Voeg na ongeveer 2 minuten de garam masala kruiden, rode peper en kurkuma toe
  9. Roer het goed door elkaar en laat het voor zo’n 5 minuten staan
  10. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en zoete aardappel toe en bak het voor nog 5 minuten
  11. Tijd om de kokosmelk toe te voegen! Gooi niet meteen alles erin, maar begin met ongeveer 300 ml.
  12. Roer alles goed door en laat het pruttelen voor 10 minuten
  13. Ondertussen is de rijst waarschijnlijk goed; doe de rijst na het afgieten terug in de pan met de deksel erop en laat staan totdat de curry klaar is
  14. Na 10 minuten mogen de kikkererwten en stronkjes bloemkool bij de curry
  15. Laat de curry nogmaals pruttelen voor zo’n 8 minuten; mocht hij te dik worden, voeg er dan beetje bij beetje wat meer kokosmelk aan toe
  16. Als de vegetarische curry de gewenste dikte heeft, zet je het vuur uit en serveer je de rijst samen met de curry. Garneer met wat verse koriander.

Smakelijk!

Wat te doen met die overgebleven kikkererwten? Vul er eens een keer je zoete aardappel mee!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *