Wie aan een kapsalon denkt, ziet meteen een vettige hap met friet, shoarma, heel veel kaas en met een beetje geluk een verdwaald blaadje sla voor zich. Gelukkig bestaat er ook een vegetarische én gezonde variant op deze kapsalon! Eentje met zoete aardappel, tempeh, groenten, feta en een zelfgemaakte knoflooksaus. I love it! Perfect als je een dagje luieren achter de rug hebt of kampt met een heftige kater…
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 2 zoete aardappels
- Halve komkommer
- Half blokje tempeh
- 2 tomaten
- 1 rode ui
- Half blok feta
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sambal
- Olijfolie
- Peper & zeezout
Voor de knoflooksaus:
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels halfvolle mayonaise
- 4 eetlepels kwark
- Verse bieslook
Mocht je geen zin hebben om zelf knoflooksaus te maken, dan kun je deze natuurlijk ook vervangen door eentje uit de supermarkt. Maar geloof me, deze is veel lekkerder!
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Snijd de zoete aardappels in dunne repen, smeer ze in met wat olijfolie en leg op een met bakpapier beklede bakplaat
- Strooi wat peper en zout over de zoete aardappels en zet ze in de oven voor ongeveer 30 tot 40 minuten
- Snijd de tempeh in blokjes en marineer ze met wat olijfolie, sojasaus en sambal (of chilipoeder). Laat het vervolgens even staan voor ’n minuut of 10 zodat alle smaken goed in kunnen trekken.
- Snijd de knoflook en bieslook fijn en meng dit samen met de mayonaise, kwark en een snuf peper en zout in een kommetje. Dek af en zet het in de koelkast
- Snijd de tomaat, komkommer, ui en feta in stukjes en meng alles in een schaal
- Bak de tempeh zonder olie in een pan tot het aan alle kanten bruin is
- Als de zoete aardappel klaar is, serveer je het samen met de tempeh en de groenten op een bord en schep je er een goede lepel knoflooksaus over. Enjoy!
Weet je niet wat je aan moet met de overgebleven tempeh? Maak dan eens dit lekkere gerecht met rijst, groenten, pittige tempeh en sesam!
Geef een reactie