Recepten

Vegetarische lunch wrap van biet met spinazie, avocado en pompoen-worteldip

Bereidingstijd: 15 minuten

Ik ben niet zo’n grote fan van een boterham eten als lunch, dus ik probeer vaak nieuwe opties uit die niet al te zwaar zijn, maar wel goed vullen om de rest van de dag nog op door te kunnen gaan. Een goed gevulde wrap vind ik hier ideaal voor, en vooral die van No Fairytales! De bieten tortilla’s zijn gemaakt van 45% groenten en vullen goed. Ze vallen een stuk minder zwaar op de maag en je kunt ze vullen met alles dat je lekker vindt. Dit keer besmeerde ik mijn lunch wrap met Yazzara, dit is een pompoen-worteldip; weer eens wat anders dan normaal!

Wat heb je nodig voor 2 lunch wraps:

  • 2 bietentortilla’s (No Fairytales)
  • Handje spinazie
  • 10 cherry tomaatjes
  • 50 gr Pompoen-worteldip (de Yazzara van Maza)
  • 50 gr feta kaas
  • 1 avocado
  • Peper en zout

Hoe maak je het:

  1. Snijd de tomaatjes, feta en avocado in stukjes
  2. Snijd de tortilla tot de helft door de helft en draai hem in elkaar zodat het een soort bakje wordt (eigenlijk net als hoe je vroeger hoedjes maakte met rond knutselpapier πŸ˜‰ )
  3. Smeer de Yazzara op de wrap en vul vervolgens met wat spinazie, de tomaatjes, avocado en feta kaas
  4. Bestrooi met een snuf peper en zout

… En je lunch wrap is ready to eat! Klaar in nog geen 15 minuten en nog een voordeel; je kunt β€˜m makkelijk meenemen naar je werk of school. Je kunt hem dan wel beter als een normale wrap inrollen en inpakken met aluminiumfolie.

Heb je nog bieten tortilla’s over? Probeer dan een deze tortizza als avondeten!

You Might Also Like

Geen Reacties

Laat een Bericht Achter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang 1 x per maand de nieuwsbrief van Bordvol - vol met het laatste nieuws en de lekkerste recepten.