Vegetarische spies

Vegetarische spies met pompoen wortel balletjes

Bereidingstijd: 20 minuten

Barbecue aan, vrienden rondom de tafel, biertje erbij en een vrolijk achtergrondmuziekje: de perfecte zomeravond is begonnen! Met deze vegetarische spies op je bord is de barbecue helemaal compleet. De kleurrijke spies is zo gemaakt en is met 10 minuten klaar om op te eten; ideaal!

Wat heb je nodig voor 6 spiesen:

  • Pompoen wortel balletjes (ik pakte die Van haver tot…)
  • 1 rode ui
  • 1,5 rode paprika
  • 1 courgette
  • 2 tomaten
  • 1 bakje champignons
  • 6 grote satéprikkers of barbecue spiesen
  • Voor de garnering: koriander
  • Peper en zeezout
  • Olijfolie
  • Extra: sausje op te dippen, bijvoorbeeld verse tzatziki, maar chilisaus doet het ook altijd goed!

Hoe maak je het:

  1. Voordat je begint moet je de houten spiesen minstens 15 minuten in koud water leggen zodat ze niet aanbranden op de barbecue
  2. Snijd ondertussen de tomaten, rode ui en paprika in grove stukken
  3. Met een dunschiller rasp je de courgette over de lengte lange, dunne plakken
  4. Maak de champignons schoon (ze hoeven niet gesneden te worden)
  5. Prik de groenten en pompoen wortel balletjes aan de spies en besprenkel met een klein beetje olijfolie, peper en zout
  6. Leg de vegetarische spies op de barbecue en draai na ongeveer 5 minuten om
  7. Garneer op je bord met wat koriander en eet er een sausje bij dat op tafel staat

Mist jouw favoriete groente aan de spies? Deze kan er altijd bij opgeprikt worden natuurlijk.

Smakelijk!


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *