Vietnamese spring rolls

Vietnamese spring rolls met mihoen, verse groenten en koriander

Bereidingstijd: 60 minuten

Weekend: I love it! Naast een boel leuke dingen doen met vriendinnen, heb ik ook heel wat meer de tijd om uit te pakken en ’s avonds een gerecht op tafel te zetten wat je niet even snel op een doordeweekse dag in elkaar flanst. Zo ook deze vegetarische Vietnamese spring rolls (aka loempia’s)! Ze stonden al een hele lange tijd op mijn to-cook list en afgelopen weekend was het eindelijk zo ver. Dit weekend is het dus aan jullie om dit heerlijke recept te maken! Het kost even wat tijd, maar vervolgens kun je op de bank neerploffen met een goede serie en genieten van deze heerlijke, gezonde loempia’s.

Wat heb je nodig voor 8 Vietnamese spring rolls:

  • 8 rijstvellen (te koop bij de toko, maar tegenwoordig ook gewoon bij de AH of Jumbo)
  • 125 gr taugé
  • 40 gr mihoen
  • ½ verse rode kool
  • ½ rode paprika
  • 2 eieren
  • 1 winterpeen
  • 100 gr babymais
  • ½ rode peper
  • Verse koriander
  • 80 gr ongezouten pinda’s
  • Chilisaus
  • Peper en zout naar wens
  • Optioneel: sojasaus met klein gehakte stukjes pinda

Hoe maak je het:

  1. Snijd de kool en paprika in lange, dunne repen en de babymais verticaal doormidden
  2. Rasp de winterpeen
  3. Bereid de mihoen volgens de verpakking en bewaar in een schaaltje
  4. Kluts de eieren samen met een beetje peper en zout
  5. Hak de ongezouten pinda’s klein, deze heb je straks nodig bij het vullen van de loempia’s
  6. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd hem in kleine stukjes
  7. Bak het ei en als deze klaar is snijd je hem in dunne reepjes
  8. Pak een grote wokpan, schenk er een beetje olie in en wok de rode kool, babymais, winterpeen en rode peper voor ’n minuut of 5. Voeg in de laatste minuut de taugé toe en bak deze even mee
  9. Ondertussen vul je een brede kom, schaal of pan met warm water (niet kokend, dat gaan je vingers niet leuk vinden)
  10. Leg een droge, schone theedoek op het aanrecht, leg een rijstvel in het warme water en doop het onder voor ongeveer 30 seconden
  11. Als het vel helemaal zacht is, haal je het er voorzichtig uit en leg je het rijstvel op de schone theedoek
  12. Leg wat gewokte groenten, een paar stukjes omelet, wat mihoen, gehakte pinda’s en blaadjes koriander in het midden van het rijstvel en vouw hem vervolgens goed dicht
  13. Herhaal stap 10, 11 en 12 totdat de rijstvellen op zijn en jij 8 heerlijke, verse Vietnamese spring rolls voor je hebt liggen
  14. Als saus kun je chilisaus pakken met wat gehakte blaadjes koriander (zeer goede combi!) of je kunt in een schaaltje wat sojasaus met wat gehakte pinda’s doen (ook erg lekker).

Je eerste spring roll gaat er waarschijnlijk niet uitzien, maar oefening baart kunst! Na een paar keer rollen en vouwen, zien ze er tiptop uit én zijn ze mega lekker! Je kunt alle kanten uit met de Vietnamese spring rolls en ze vullen met alles wat jij lekker vindt.

Smakelijk!

Hé, je hebt dus nog een halve paprika over! Maak morgen anders eens deze Marokkaanse couscous, dan komt die andere helft meteen van pas en hoef je niks weg te gooien.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *