Recepten

Warme havermout met amandelmelk

Havermout bordvol

Ondanks dat de lente er weer aan komt, is het vaak nog steeds grauw en koud als je wekker afgaat. Hoe je het snelst van je ochtendhumeur af komt? Met een lekker warm én gezond ontbijt! Havermout is laag in suikers en vult goed dankzij de vele vezels, waardoor je niet na ‘n uur alweer trek hebt en je kunt er daarnaast heel veel mee variëren. Sta morgen dus iets eerder op om dit heerlijke ontbijtje te maken.

Wat heb je nodig:

  • 200ml amandelmelk
  • 50gr havermout
  • Snufje koek- en speculaas kruiden
  • Handje blauwe bessen uit de diepvries
  • Klein beetje honing
  • Handje walnoten
  • Eetlepel rauwe cacao nibs

Hoe maak je het:

  1. Warm de amandelmelk samen met de havermout, blauwe bessen, koek- en speculaaskruiden, cacao nibs en een klein beetje honing op in een pannetje
  2. Blijf roeren, zodat de havermout niet aan gaat branden. Je ziet het vanzelf dikker worden na zo’n 5 minuten. Als het lekker pappig is, zet je het vuur uit en giet je de havermout over in een schaaltje.
  3. Top af met walnoten en als je van zoet houdt, kun je er wat extra honing bij doen.

Je kunt hiermee eindeloos variëren! Vervang de blauwe bessen bijvoorbeeld eens voor stukjes appel en voeg er rozijnen aan toe; zo heb je het idee dat je appeltaart eet als ontbijt (awesome toch). Wat is jouw favoriet?

You Might Also Like

Geen Reacties

Laat een Bericht Achter

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ontvang 1 x per maand de nieuwsbrief van Bordvol - vol met het laatste nieuws en de lekkerste recepten.