Bereidingstijd: 45 minuten
Brr, het lijkt wel alsof het van de een op de andere dag herfst is geworden. De lucht ruikt anders, de bomen hebben opeens bruine bladeren en het is meteen een stuk kouder. Ik ben echt een zomertype en ik HAAT kou, dus dat de herfst in aantocht is, vind ik maar niks. Het enige voordeel is dat ik ’s avonds weer lekker met een goedgevulde kom warme soep op de bank (mét dekentje) kan zitten. Deze wortelsoep is wat pittig van smaak door de gember en is een perfecte soep om te eten nu het kouder wordt!
Wat heb je nodig voor 2 personen:
- 250 gr wortels
- 350 ml groentebouillon
- 1 ui
- ½ rode chilipeper
- 1 teen knoflook
- 1 tl garam masala kruiden
- Stukje gember van 1 x 1 x 1 cm
- 1 steeltje citroengras
- 150 ml romige kokosmelk
- Peper
- Verse koriander
- Olijfolie
Optioneel, voor erbij:
- Brood met olijfolie of dip
Hoe maak je het:
- Snijd de wortels in stukken
- Hak de ui, rode chilipeper, gember en knoflook fijn
- Schenk een scheutje olijfolie in de pan en bak hierin de ui, chilipeper, gember, knoflook, een klein beetje verse koriander en de garam masala kruiden voor zo’n 5 minuten
- Kneus ondertussen een stuk (zo’n 6 cm) van het citroengras
- Voeg vervolgens de wortels en het citroengras toe, zet de deksel op de pan en roer af en toe even door elkaar
- Voeg na zo’n 5 minuten het groentebouillonblokje met 300 ml water in de pan samen met de kokosmelk. Zorg ervoor dat de wortelen net onder water staan
- Voeg een snuf peper toe en laat de soep pruttelen voor 20 minuten
- Check of de wortels zacht zijn. Als dit zo is, haal dan het citroengras eruit
- Blend de soep met een staafmixer of in de blender tot een gladde massa
- Schenk de soep in de kommen en garneer met wat verse koriander
Eet de soep met een lekker stukje brood met olijfolie of met een dip zoals kruidenboter of zelfgemaakte hummus.
Smakelijk!
Nog meer zin in soep? Ga ook eens voor deze rode linzensoep of geroosterde paprikasoep met feta.
Geef een reactie